HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Eseményarchívum > Sajtótájékoztató - Somogyi Győző Kossuth-díjas festőművész, ...

Sajtótájékoztató - Somogyi Győző Kossuth-díjas festőművész, grafikusművész életmű kiállítása

A sajtótájékoztató témája: Somogyi Győző Kossuth-díjas festőművész, grafikusművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjának életmű kiállítása, amely a Magyar Művészeti Akadémia rendezésében 2014. október 4. és november 23. között lesz látható a Pesti Vigadóban, illetve a rendezvénysorozat egyéb eseményeinek felvezetése.

Helyszín: Nemzetstratégiai Kutatóintézet, Bajcsy Zsilinszky út 52.

Időpont: 2014. október 1., szerda, 10.00 órától

A sajtótájékoztató keretében kerül bemutatásra a kilencfelé szakadt magyar nemzetközösségből érkezett gyermekek által megfestett "Matyó Madonna" című 3x5 méteres alkotás, amely – a Nemzetstratégiai Kutatóintézet szervezésében - Somogyi Győző eredeti műve alapján készült.

 Somogyi Győző Kossuth-díjas festőművész, grafikusművész életmű kiállítása

 Somogyi Győző: Matyó Madonna

A sajtótájékoztatót Somogyi Győző Kossuth-díjas festőművész, grafikusművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke és Tóth Norbert, a Forrás Művészeti Intézet igazgatója, a kiállítás kurátora tartják.

Kapcsolódó anyagok:

Somogyi Győző - Sajtóanyag

Hírek
2019. március 18.
Zászlók, ha lengenek… - Díjátadó 2019

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet immár ötödik alkalommal hirdetett rajz- és esszépályázatot a Kárpát-medencében és a világban szétszóratva élő, magukat magyarnak valló óvodások, iskolások és egyetemisták részére. A beérkezett többezer képzőművészeti alkotás, illetve a több mint hetven irodalmi munka közül neves zsűri választotta ki a díjazott alkotásokat. Az ünnepélyes díjátadóra a Várkert Bazárban került sor március 16-án, a magyar címer és zászló ünnepnapján.


2019. március 11.
Rajz- és esszépályázat 2019 – munkában a zsűri

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – amely küldetéséből eredően az emléknaphoz kapcsolódó ünnepségek és események szervezésében kiemelt feladatot vállal – immár ötödik alkalommal hirdetett pályázatot a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára.


2019. március 5.
VI. Budapesti Székely Bál

A keresztényi segítségnyújtás legfőbb mérvadója a szeretet, amely a jótetteket is vezérli. A VI. Budapesti Székely Bál kedvezményezettjei -  a marosvásárhelyi Szent Erzsébet Társulás, az oklándi unitárius közösség, a szovátai Kodály Zoltán Gyermekkórus, valamint a derceni Református Gyülekezet – idén egy-egy millió forinttal többől végezhetik áldásos tevékenységüket.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
március>>
HKSZCSPSZV
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria