HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Hírek > XII. Hajdúhét – Nagyszalontai Magyar Napok

XII. Hajdúhét – Nagyszalontai Magyar Napok

Szeptember 20. és 27. között Arany János szülővárosában, Nagyszalontán került sor a XII. Hajdúhét – Nagyszalontai Magyar Napok rendezvénysorozatára. A csütörtöki nap meghívott vendége Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke volt.

A szépszámú hallgatóság előtt sorra kerülő fórumbeszélgetésen a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke kiemelte – A magyarság jelene, lehetőségei, stratégiai elképzelései a XXI. században című – előadásában, hogy „a magyarság szétszóratásának hátrányai korunkban versenyelőnnyé változtathatók, feltéve, ha a szétszabdalt Magyarországot képesek vagyunk egy jól működő Kárpát-medencei gazdasági, kulturális hálózattá szervezni. Mivel a Kárpát-medencei méret a legnyilvánvalóbb megoldási kerete a gazdasági, társadalmi és szociális problémáinknak, ezért a magyarság jövője nem a 10 milliós Magyarországban, hanem a 15 milliós magyar nemzetben van.”

A találkozó zárásaként a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke válaszolt a hallgatóság kérdéseire, majd átvette Török László polgármester ajándékát, egy Arany Jánost és Petőfi Sándort ábrázoló reprodukciót.

 

Hírek
2019. szeptember 10.
Megnyílt Zászkaliczky Ágnes kiállítása a Kárpát-haza Galériában

Megnyílt Zászkaliczky Ágnes, Bécsben élő magyar festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. A tárlat megnyitó rendezvényén beszédet mondott Molnár Miklós, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Elnöki Kabinetjének vezetője, valamint Adorján Attila festőművész.


2019. augusztus 27.
Szent Bertalan napja az erdélyi Széken

1717. augusztus 24-én 600 embert hurcoltak el a tatárok Székről, azóta a népviseletbe öltözött helyiek minden évben három istentiszteletet tartanak az áldozatok emlékére. Az idei, 302. gyászünnep vendége Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke volt.


2019. augusztus 20.
Egy a nemzet!

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
szeptember>>
HKSZCSPSZV
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria