HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > XII. Hajdúhét – Nagyszalontai Magyar Napok

XII. Hajdúhét – Nagyszalontai Magyar Napok

Szeptember 20. és 27. között Arany János szülővárosában, Nagyszalontán került sor a XII. Hajdúhét – Nagyszalontai Magyar Napok rendezvénysorozatára. A csütörtöki nap meghívott vendége Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke volt.

A szépszámú hallgatóság előtt sorra kerülő fórumbeszélgetésen a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke kiemelte – A magyarság jelene, lehetőségei, stratégiai elképzelései a XXI. században című – előadásában, hogy „a magyarság szétszóratásának hátrányai korunkban versenyelőnnyé változtathatók, feltéve, ha a szétszabdalt Magyarországot képesek vagyunk egy jól működő Kárpát-medencei gazdasági, kulturális hálózattá szervezni. Mivel a Kárpát-medencei méret a legnyilvánvalóbb megoldási kerete a gazdasági, társadalmi és szociális problémáinknak, ezért a magyarság jövője nem a 10 milliós Magyarországban, hanem a 15 milliós magyar nemzetben van.”

A találkozó zárásaként a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke válaszolt a hallgatóság kérdéseire, majd átvette Török László polgármester ajándékát, egy Arany Jánost és Petőfi Sándort ábrázoló reprodukciót.

 

Hírek
2020. június 25.
Jankovics Marcell Trianon című kiállításának tárlatvezetésén vettek részt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai

A kiállítás 2020. június 24-én nyílt meg a nagyközönség előtt, ennek apropóján Tóth Norbert, a kiállítás - s egyben a Kárpát-haza Galéria állandó - kurátora tartott tárlatvezetést a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársainak.


2020. június 5.
Trianoni megemlékezések Budapesten és Székelyudvarhelyen

A nemzeti összetartozás erősítése jegyében a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai 2020. június 4-én az I. világháborút lezáró – és a magyar történelem talán legfájóbb eseményének számító – trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulójáról emlékeztek meg Budapesten és Székelyudvarhelyen.


2020. június 4.
Az első világháborút lezáró békeszerződések mai megítélése magyarországi középiskolákban; történelemtanárok és diákok Trianonról – 100 évvel Trianon után

2020. június 4., 16.32 óra. Órára pontosan száz esztendő telt el azóta, hogy Benárd Ágost népjóléti és munkaügyi miniszter és Drasche-Lázár Alfréd párizsi magyar nagykövet kézjegyével látta el az I. világháborút lezáró trianoni békediktátumot. E szerződés alapjaiban változtatta meg a Szent Korona országainak arculatát: új határokat húzva utódállamokat hozott létre, és új politikai alapokra helyezte a magyarság és a Kárpát-medence más népeinek együttélését.


összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria