HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > XI. Összmagyar Nemzeti Diáklabdarúgó Bajnokság

XI. Összmagyar Nemzeti Diáklabdarúgó Bajnokság

2014. június 23-29. között immár XI. alkalommal kerültek megrendezésre az Aranycsapat Alapítvány szervezésében az Összmagyar Nemzeti Diáklabdarúgó Bajnokság magyarországi döntői. Az összmagyar nemzeti torna megrendezését a Nemzetstratégiai Kutatóintézet kiemelten támogatta.

A határon túli előselejtezőket követően a két korosztály (12-15 és 15-18 évesek) legjobb 8-8 csapata küzdött meg Erdélyből, Kárpátaljáról, Felvidékről és Délvidékről négy anyaországi helyszínen (Csongrádon, Gyulán, Pápán és Jászberényben) a június 29-i budapesti döntőben való részvételért, melynek az Iharos Sándor Margitszigeti Atlétikai Centrum adott otthont.

A döntőt Dr. Duray Miklós, a Nyugat-magyarországi Egyetem docense, a felvidéki magyarság jeles képviselője, valamint Kű Lajos, az Aranycsapat Alapítvány elnöke nyitotta meg, majd Sinkovits-Vitay András szavalata, illetve a magyar és a székely himnusz eléneklését követően Fráter Olivér,  a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettesének kezdőrúgása indította útjára a labdát.

Az általános iskolás korcsoportban Zenta és Sepsiszentgyörgy labdarúgó palántái között dőlt el az első hely sorsa nagyon szoros küzdelemben, hiszen a 2:2-es rendes játékidőt követően tizenegyes rúgásokra került sor, ahol a délvidéki fiatalok maradtak a higgadtabbak (4:1). Szintén délvidéki sikert hozott a középiskolások küzdelme, ahol Csóka csapata fölényes győzelmet aratott a Borsi együttes felett (5:2).

A díjátadón Schmitt Pál, köztársasági elnök, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, a Magyar Olimpiai Bizottság korábbi elnöke, Fráter Olivér, az NSKI elnökhelyettese, Takács Tibor, a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület elnöke és az FTC Baráti Kör tiszteletbeli elnöke, valamint Wichmann Tamás kilencszeres kenuvilágbajnok adták át az érmeket, míg Dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere és Melocco Miklós, Kossuth-díjas szobrászművész különdíjakkal jutalmazta a csapatokat. Kű Lajos  zárszóként megköszönte a részvételt a csapatoknak, a támogatóknak, valamint a rangos vendégeknek, akik jelenlétükkel megtisztelték a rendezvényt, illetve kiemelte, hogy munkatársaival a jövőben is a nemzet egyesítésén fog dolgozni „hittel, sporttal és kultúrával”.

Fejes Norbert

 

Hírek
2020. június 25.
Jankovics Marcell Trianon című kiállításának tárlatvezetésén vettek részt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai

A kiállítás 2020. június 24-én nyílt meg a nagyközönség előtt, ennek apropóján Tóth Norbert, a kiállítás - s egyben a Kárpát-haza Galéria állandó - kurátora tartott tárlatvezetést a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársainak.


2020. június 5.
Trianoni megemlékezések Budapesten és Székelyudvarhelyen

A nemzeti összetartozás erősítése jegyében a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai 2020. június 4-én az I. világháborút lezáró – és a magyar történelem talán legfájóbb eseményének számító – trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulójáról emlékeztek meg Budapesten és Székelyudvarhelyen.


2020. június 4.
Az első világháborút lezáró békeszerződések mai megítélése magyarországi középiskolákban; történelemtanárok és diákok Trianonról – 100 évvel Trianon után

2020. június 4., 16.32 óra. Órára pontosan száz esztendő telt el azóta, hogy Benárd Ágost népjóléti és munkaügyi miniszter és Drasche-Lázár Alfréd párizsi magyar nagykövet kézjegyével látta el az I. világháborút lezáró trianoni békediktátumot. E szerződés alapjaiban változtatta meg a Szent Korona országainak arculatát: új határokat húzva utódállamokat hozott létre, és új politikai alapokra helyezte a magyarság és a Kárpát-medence más népeinek együttélését.


összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria