HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Hírek > XI. Országos TDM Konferencia és Kárpát-medencei ...

XI. Országos TDM Konferencia és Kárpát-medencei Magyar Turisztikai Egyeztető Fórum

A 2014. május 28. és 30. között Hajdúszoboszlón megrendezett fórum a nyitónapi közgyűléssel és tisztújítással kezdődött és szakmai programokkal folytatódott.

A rendező Hajdúszoboszló desztináció, és a Hungarospa Gyógyfürdő Zrt. bemutatkozása után dr. Horváth Viktória turizmusért felelős helyettes államtitkár ismertette a turizmuspolitika eredményeit és jövőbeni feladatait. Előadásában kiemelte, hogy a Magyar Turizmus Desztináció Menedzsment Szövetség fontos szerepet játszik a magyar turizmus megújításában.

A szakmai rendezvény másnapján a meghívott külhoni magyar turisztikai szervezetek (Magyarkanizsai TDM – Vajdaság; Hídverő Társulás – Felvidék; Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda – Kárpátalja; Babes-Bolyai Tudományegyetem Földrajz Kar – Kolozsvár, Erdély; Pogány-Havas Kistérségi Társulás – Székelyföld) valamint az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és a Hét Vezér Turisztikai Egyesület részvételével kibővített Kárpát-medencei magyar turisztikai egyeztető fórumot is tartottak.

A konferencia utolsó napján Horkay Nándor, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet igazgatója tartott a turisztikai desztináció menedzsment szervezetek további fejlődési lehetőségeivel, jövőbeni feladataival és a többszintű TDM rendszer jövőjével foglalkozó vitaindító előadást, melyet követően interaktív fórummal zárult a háromnapos rendezvény.

A külhoni turisztikai szakemberek megerősítették igényüket arra, hogy a magyar helyi turizmust irányító, turisztikai desztináció menedzsment szervezetek felállításában tapasztalatokkal és jó gyakorlatokkal rendelkező magyarországi térségek a jövőben segítsék a külhoni magyar régiókat a szakmai fejlődésben. E tudástranszfer folyamat koordinálásában a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kutatási, Stratégiai és Koordinációs Igazgatósága is fontos szerepet vállal.

Kép forrása: www.turizmus.com

 

 

Hírek
2019. október 7.
Az aradi vértanúkra emlékezett a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Az aradi vértanúkra emlékeztek a Nemzetstratégiai Kutatóintézet dolgozói pénteken. Az NSKI székházában megkoszorúzták Nagysándor József domborművét, valamint lerótták tiszteletüket a Batthyány-örökmécsesnél is.


2019. október 7.
Tizenhét magyart avattak tiszteletbeli székellyé Oklándon

Tizenhét személy kapta meg a Tiszteletbeli Székely címet szombaton az oklándi unitárius templomban tartott istentiszteleten, ahol a felújított orgonát is felszentelték. Az ünnepség felszólalói a magyar nemzet összetartozásának és összefogásának fontosságát hangsúlyozták.


2019. október 7.
Kövér László: Székelyföldnek történelmi kárpótlás jár Budapestről és Bukarestből egyaránt

Kövér László szerint Székelyföldnek és a székelységnek történelmi kárpótlás jár Budapestről és Bukarestből egyaránt. Az Országgyűlés elnöke Székelyudvarhelyen beszélt erről szombaton, a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ (SZÉK) felújított épületének avatóünnepségén.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
október>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria