HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > VI. Extractum Pharma Kárpát Kupa

VI. Extractum Pharma Kárpát Kupa

Dunaszerdahelyi győzelemmel végződött a VI. Extractum Pharma Kárpát Kupa december 6-án vasárnap a csepeli Nagy Imre ÁMK Tornacsarnokában. A döntőt a Csepel Utánpótlás Sportegyesület focicsapata játszotta a felvidékiekkel, melyet kemény küzdelemmel nyert meg a címvédő Dunaszerdahely csapata.

A hat évvel ezelőtt életre hívott Kárpát Kupa a határon inneni és a határon túli ifjú labdarúgók vetélkedése, amelyen idén nyolc csapat vett részt. Határon túlról jelen volt az erdélyi Sepsiszentgyörgy, és Székelyudvarhely, a felvidéki Dunaszerdahely, a kárpátaljai Karácsfalva, a vajdasági Tóthfalu, valamint a magyarországi Karcag, a Szilády RFC Kiskunhalas, és a Csepel Utánpótlás Sportegyesület. A magyar és a székely himnusz eléneklése után a Kis-Csepel Táncegyüttes előadását tekinthették meg a jelenlévők.

Nemes József, az Extractum Pharma Zrt. vezérigazgatója megnyitóbeszédében a sportban rejlő értékekről beszélt: a sport reményt és erőt ad, képes megváltoztatni a világot, és megszüntetni az ellentéteket. – Akkor leszünk nyugodtak, ha ti, az utánunk jövő generáció a mi értékrendünket folytatjátok, és eléritek azt, hogy a mi tehetséges, szorgalmas nemzetünk magabiztos lesz, és elfoglalja méltó helyét a világ nemzeteinek sorában – szólt a fiatalokhoz.

Fráter Olivér szerint a tornán résztvevő magyar csapatok arról tesznek tanúbizonyságot, hogy a magyarságnak a Kárpát-medencében egy közös hazája van. „A fiatal és érkező nemzedékek életében, ezen maihoz hasonló rendezvények, a sport világán messze tovább jutó erővel vezetik vissza egymáshoz az elszakított nemzetrészek magyarságát. Mert ha tudunk egymásról és egyesítjük erőinket, akkor az megsokszorozza képességeinket, melynek révén kárpát-medencei megmaradásunk életesélyeit is tovább növelhetjük” – szögezte le a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese beszédében.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere elmondta, Csepel önkormányzata büszke arra, hogy azok közé az önkormányzatok közé tartozik, amelyik a napi feladatokon túl a magyar nemzeti ügyek érdekében is szerepet vállal: példaként említette a magyar állampolgárság megszerzésével kapcsolatos ügyekben Nagyszalonta városának nyújtott segítséget.

A megnyitó ünnepségen jelen volt még Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Ábel Attila alpolgármester, Ács Tibor, a Dominique Carpenter Rendezvényszervező Kft. ügyvezető igazgatója, és Tóth Endre, a Nagy Imre ÁMK intézményvezetője.

Egész délelőtt zajlottak a meccsek az ÁMK tornacsarnokában. A döntő után tartott gálamérkőzésen a Nemzetstratégiai Kutatóintézet csapata küzdött a Csepeli Önkormányzat focistáival, akik között 9-es mezszámmal Borbély Lénárd, Csepel polgármestere is pályára lépett. A baráti mérkőzést végül 2-1-re nyerte a Kutatóintézet.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen Nemes József, az Extractum Pharma Gyógyszergyártó, Forgalmazó és Szaktanácsadó Zrt. vezérigazgatója, illetve Borbély Lénárd, a házigazda Csepel polgármestere mondtak köszöntőt.

 

Forrás: Csepel.hu

Hírek
2019. március 18.
Zászlók, ha lengenek… - Díjátadó 2019

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet immár ötödik alkalommal hirdetett rajz- és esszépályázatot a Kárpát-medencében és a világban szétszóratva élő, magukat magyarnak valló óvodások, iskolások és egyetemisták részére. A beérkezett többezer képzőművészeti alkotás, illetve a több mint hetven irodalmi munka közül neves zsűri választotta ki a díjazott alkotásokat. Az ünnepélyes díjátadóra a Várkert Bazárban került sor március 16-án, a magyar címer és zászló ünnepnapján.


2019. március 11.
Rajz- és esszépályázat 2019 – munkában a zsűri

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – amely küldetéséből eredően az emléknaphoz kapcsolódó ünnepségek és események szervezésében kiemelt feladatot vállal – immár ötödik alkalommal hirdetett pályázatot a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára.


2019. március 5.
VI. Budapesti Székely Bál

A keresztényi segítségnyújtás legfőbb mérvadója a szeretet, amely a jótetteket is vezérli. A VI. Budapesti Székely Bál kedvezményezettjei -  a marosvásárhelyi Szent Erzsébet Társulás, az oklándi unitárius közösség, a szovátai Kodály Zoltán Gyermekkórus, valamint a derceni Református Gyülekezet – idén egy-egy millió forinttal többől végezhetik áldásos tevékenységüket.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
március>>
HKSZCSPSZV
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria