HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > VI. Extractum Pharma Kárpát Kupa

VI. Extractum Pharma Kárpát Kupa

Dunaszerdahelyi győzelemmel végződött a VI. Extractum Pharma Kárpát Kupa december 6-án vasárnap a csepeli Nagy Imre ÁMK Tornacsarnokában. A döntőt a Csepel Utánpótlás Sportegyesület focicsapata játszotta a felvidékiekkel, melyet kemény küzdelemmel nyert meg a címvédő Dunaszerdahely csapata.

A hat évvel ezelőtt életre hívott Kárpát Kupa a határon inneni és a határon túli ifjú labdarúgók vetélkedése, amelyen idén nyolc csapat vett részt. Határon túlról jelen volt az erdélyi Sepsiszentgyörgy, és Székelyudvarhely, a felvidéki Dunaszerdahely, a kárpátaljai Karácsfalva, a vajdasági Tóthfalu, valamint a magyarországi Karcag, a Szilády RFC Kiskunhalas, és a Csepel Utánpótlás Sportegyesület. A magyar és a székely himnusz eléneklése után a Kis-Csepel Táncegyüttes előadását tekinthették meg a jelenlévők.

Nemes József, az Extractum Pharma Zrt. vezérigazgatója megnyitóbeszédében a sportban rejlő értékekről beszélt: a sport reményt és erőt ad, képes megváltoztatni a világot, és megszüntetni az ellentéteket. – Akkor leszünk nyugodtak, ha ti, az utánunk jövő generáció a mi értékrendünket folytatjátok, és eléritek azt, hogy a mi tehetséges, szorgalmas nemzetünk magabiztos lesz, és elfoglalja méltó helyét a világ nemzeteinek sorában – szólt a fiatalokhoz.

Fráter Olivér szerint a tornán résztvevő magyar csapatok arról tesznek tanúbizonyságot, hogy a magyarságnak a Kárpát-medencében egy közös hazája van. „A fiatal és érkező nemzedékek életében, ezen maihoz hasonló rendezvények, a sport világán messze tovább jutó erővel vezetik vissza egymáshoz az elszakított nemzetrészek magyarságát. Mert ha tudunk egymásról és egyesítjük erőinket, akkor az megsokszorozza képességeinket, melynek révén kárpát-medencei megmaradásunk életesélyeit is tovább növelhetjük” – szögezte le a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese beszédében.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere elmondta, Csepel önkormányzata büszke arra, hogy azok közé az önkormányzatok közé tartozik, amelyik a napi feladatokon túl a magyar nemzeti ügyek érdekében is szerepet vállal: példaként említette a magyar állampolgárság megszerzésével kapcsolatos ügyekben Nagyszalonta városának nyújtott segítséget.

A megnyitó ünnepségen jelen volt még Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Ábel Attila alpolgármester, Ács Tibor, a Dominique Carpenter Rendezvényszervező Kft. ügyvezető igazgatója, és Tóth Endre, a Nagy Imre ÁMK intézményvezetője.

Egész délelőtt zajlottak a meccsek az ÁMK tornacsarnokában. A döntő után tartott gálamérkőzésen a Nemzetstratégiai Kutatóintézet csapata küzdött a Csepeli Önkormányzat focistáival, akik között 9-es mezszámmal Borbély Lénárd, Csepel polgármestere is pályára lépett. A baráti mérkőzést végül 2-1-re nyerte a Kutatóintézet.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen Nemes József, az Extractum Pharma Gyógyszergyártó, Forgalmazó és Szaktanácsadó Zrt. vezérigazgatója, illetve Borbély Lénárd, a házigazda Csepel polgármestere mondtak köszöntőt.

 

Forrás: Csepel.hu

Hírek
2020. június 25.
Jankovics Marcell Trianon című kiállításának tárlatvezetésén vettek részt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai

A kiállítás 2020. június 24-én nyílt meg a nagyközönség előtt, ennek apropóján Tóth Norbert, a kiállítás - s egyben a Kárpát-haza Galéria állandó - kurátora tartott tárlatvezetést a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársainak.


2020. június 5.
Trianoni megemlékezések Budapesten és Székelyudvarhelyen

A nemzeti összetartozás erősítése jegyében a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai 2020. június 4-én az I. világháborút lezáró – és a magyar történelem talán legfájóbb eseményének számító – trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulójáról emlékeztek meg Budapesten és Székelyudvarhelyen.


2020. június 4.
Az első világháborút lezáró békeszerződések mai megítélése magyarországi középiskolákban; történelemtanárok és diákok Trianonról – 100 évvel Trianon után

2020. június 4., 16.32 óra. Órára pontosan száz esztendő telt el azóta, hogy Benárd Ágost népjóléti és munkaügyi miniszter és Drasche-Lázár Alfréd párizsi magyar nagykövet kézjegyével látta el az I. világháborút lezáró trianoni békediktátumot. E szerződés alapjaiban változtatta meg a Szent Korona országainak arculatát: új határokat húzva utódállamokat hozott létre, és új politikai alapokra helyezte a magyarság és a Kárpát-medence más népeinek együttélését.


összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria