HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > Vendégház átadás Jánkmajtison

Vendégház átadás Jánkmajtison

Vendégházat adtak át a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Jánkmajtison 2015. augusztus 25-én. Az Agricolae Kft. által létrehozott épület – a már rendelkezésre álló szálláshelyekkel együtt – a cégcsoportnál dolgozó mintegy harminc kárpátaljai és tíz partiumi munkavállaló számára biztosít majd lakóhelyet. Az ünnepélyes átadón köszöntő beszédet mondott Fráter Olivér, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, Szakáli István Lóránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár, valamint Németh Szilárd és Tilki Attila országgyűlési képviselők.

Vendégház átadás Jánkmajtison

Fotó: FM Sajtóiroda

Fráter Olivér beszédében felhívta a figyelmet a magyarságot érintő legaktuálisabb problémákra, majd hangsúlyozta, hogy a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai minden nap azon új ötletek, stratégiák megfogalmazásán és kidolgozásán munkálkodnak, melyek elősegíthetik a talpon maradást és a nemzeti integráció erősítését a Kárpát-medencében.

Az NSKI elnökhelyettese kitért az Ukrajnában és Kárpátalján uralkodó válságos állapotokra, s kiemelte, mindezek tudatában össznemzeti feladatunk és felelősségünk az ott élő honfitársaink segítése, támogatása. E szerepvállalásban pedig tiszteletreméltó és követendő példát állít a Biró Csaba és Biró József által vezetett Agricolae. Az 1998-ban alapított gyümölcs- és zöldség-nagykereskedelemmel foglalkozó családi vállalkozás sikereinek kulcsa ugyanis a Szatmár-vidék értékeinek megőrzése, valamint a történelmi Szatmár, Bereg és Ung vármegyék területén élő külhonba szakadt magyar nemzettársaink segítése, felkarolása.

Az ünnepélyes átadást Derencsényi Istvánnak, a Tiszántúli Református Egyházkerület lelkészi főjegyzőjének áldása és az ilyenkor szokásos szalagátvágás zárta.

Hírek
2020. augusztus 4.
Új nemzetépítő lehetőség Kárpát-medencére kiterjedő gazdaságfejlesztési összefogással

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-medencei Hálózatfejlesztési Igazgatósága az elmúlt öt évben feltárta és előkészítette egy új nemzeti gazdasági ágazat felépítésének lehetőségét.


2020. július 30.
Elindult a Kárpát-haza Statisztikák

2020. július 21.
KONFERENCIA FELHÍVÁS

összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria