HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > V. Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna

V. Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet által létrehozott Kárpát-haza Labdarúgó Torna égisze alatt került sor Székelyudvarhelyen az V. Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna küzdelmeire, amelynek keretében két trófea – az V. Székelyföldért Kupa, illetve az V. Autonómia Kupa – került kiírásra. 

V. Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna 

A kétnapos tornán harminc együttes vett részt, több csapattal képviseltette magát Kárpátalja, Délvidék, Felvidék, Erdély, illetve az Anyaország. A sportesemény fővédnöke Dr. Kövér László házelnök, míg védnökei Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt elnöke, illetve Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke voltak.

“Tiszta és nagy célokhoz csak tiszta és egyenes úton lehet eljutni” - Tamási Áron gondolata szerepelt a főszervező Nemzetstratégiai Kutatóintézet, illetve a társszervező Székelyföldért Társaság és a székelyudvarhelyi TUSA Sportegyesület rendezésében sorra került Kárpát-medencei teremlabdarúgó torna kiadványain. A szervezők elmondása szerint a foci - tulajdonképpen a sport - a tiszta, a tisztességes úton történő megmérettetésről, de elsősorban közösségi élményekről, a közösségépítésről szól. És mivel számukra nem kérdés, hogy Székelyföld autonómiája tiszta és nagy cél, az sem kérdés, hogy a sport közösségépítő erején keresztül is tehetünk egy lépést a hozzá vezető egyenes úton.

A nagyszámú résztvevő miatt két helyszínen megrendezett torna győztesei Orbaiszék és a székelyudvarhelyi Hargita csapatai lettek, előbbiek a negyven év alattiak számára kiírt Autonómia Kupát, míg utóbbiak a negyven év felettiek részére megrendezett Székelyföldért Kupát vihették haza, Kakasd, illetve Beregvidék csapatai felett aratott döntőbeli győzelmükkel.

A végig sportszerű és emelkedett hangulatú torna nagy győztesei mégsem ők, még csak nem is az egyéni trófeákat begyűjtő játékosok, hanem az egész Kárpát-medencei magyarság volt, amely megmutatta: közös erővel, összefogással újjászőhető a magyar közösség még élő és szervesen létező kelméje!

A díjkiosztó ünnepségen elhangzottak szerint, a Kárpát-haza Labdarúgó Torna következő állomására jövő tavasszal, Kárpátalján kerül sor.

Hírek
2020. június 25.
Jankovics Marcell Trianon című kiállításának tárlatvezetésén vettek részt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai

A kiállítás 2020. június 24-én nyílt meg a nagyközönség előtt, ennek apropóján Tóth Norbert, a kiállítás - s egyben a Kárpát-haza Galéria állandó - kurátora tartott tárlatvezetést a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársainak.


2020. június 5.
Trianoni megemlékezések Budapesten és Székelyudvarhelyen

A nemzeti összetartozás erősítése jegyében a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai 2020. június 4-én az I. világháborút lezáró – és a magyar történelem talán legfájóbb eseményének számító – trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulójáról emlékeztek meg Budapesten és Székelyudvarhelyen.


2020. június 4.
Az első világháborút lezáró békeszerződések mai megítélése magyarországi középiskolákban; történelemtanárok és diákok Trianonról – 100 évvel Trianon után

2020. június 4., 16.32 óra. Órára pontosan száz esztendő telt el azóta, hogy Benárd Ágost népjóléti és munkaügyi miniszter és Drasche-Lázár Alfréd párizsi magyar nagykövet kézjegyével látta el az I. világháborút lezáró trianoni békediktátumot. E szerződés alapjaiban változtatta meg a Szent Korona országainak arculatát: új határokat húzva utódállamokat hozott létre, és új politikai alapokra helyezte a magyarság és a Kárpát-medence más népeinek együttélését.


összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria