HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Telt házas ünnepségen mutatkozott be az ...

Telt házas ünnepségen mutatkozott be az NSKI Székelyudvarhelyen

Minden széket elfoglaltak vasárnap este a székelyudvarhelyi Márton Áron Ifjúsági Házban a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) bemutatkozó ünnepségén, melyet egybekötöttek az 1956-os magyar forradalom kapcsán tartott megemlékezéssel.

Több mint háromszázötvenen vettek részt az ünnepi esten, ahol jelen volt többek között Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt elnöke, Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke, Csige Sándor Zoltán, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának vezető konzulja.

A székelyudvarhelyi Kékiringó néptáncegyüttes fellépésével kezdődött az ünnepség, majd felszólalt Csige Sándor Zoltán, kifejtve: a nemzetstratégia lehet a biztosítéka annak, hogy Magyarország erős legyen. A Zerkula zenekar előadásával folytatódott az est, melynek során a történelmi magyar egyházak képviselői is felszólaltak.

Szász Jenő, beszédében arról tájékoztatta a közönséget, hogy miért is van szükség a nemzetstratégiára. Felelősség és hűség címmel próbált rávilágítani arra: nem Bukarestből, Pozsonyból, Belgrádból vagy Kijevből kell várni a segítséget, hogy egy közös célért küzdjön a nemzet, hanem Budapesttől, a magyarok fővárosából. „Egy közös magyar ügy van. Tudjuk, hogy hová tartunk, és azt is, mit akarunk. Ha minden magyar megfogja egy másik kezét, a keblünkre ölelhetjük Kárpát-medencét” – hangsúlyozta Szász.

Az elnök beszéde után a Both Miklós zeneszerző, előadóművész, Ferenczi György énekes, szájharmonika-, hegedű- és gitárművész, Szokolay Dongó Balázs zenész, zeneszerző, Lukács Miklós cimbalomművész, Apáti Ádám előadóművész, Jankó Miklós előadóművész és Kubinyi Júlia népdalénekes alkotta csapat fergeteges koncerttel lepte meg a nagyérdeműt, majd mindenkit vendégül láttak az ünnepség utáni állófogadáson.

Az est folyamán felszólalók nem feledkeztek meg az 1956-os forradalomról sem, mindenki szót ejtett a magára maradt magyar népről, amely 57 évvel ezelőtt csak a nyugatiak bátorításával maradt, segítséget nem kapott, amikor a keleti elnyomás alól akart megszabadulni. Ez most sincs másként – közölték beszédeikben a politikusok és egyházi képviselők egyaránt.

Forrás: Székelyhon.ro

Kapcsolódó dokumentumok
Video megtekintése: Kárpát-medencei bemutatkozó körút – összefoglaló: 2013. október 15–20.
Hírek
2019. augusztus 15.
Debrecenben a Boldogasszony kiállítás

Az 50. Debreceni Virágkarnevál augusztus 14-től 21-ig tartó programsorozata szerda délután a Nemzetstratégiai Kutatóintézet BOLDOGASSZONY kiállításának megnyitó ünnepségével vette kezdetét. A Kölcsey Központban sorra került megnyitón részt vett Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke, Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, illetve Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.


2019. augusztus 5.
Kalló László erdélyi festőművész kiállítása

Megnyílt Kalló László erdélyi festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. Ünnepi beszédet mondott Dr. Péti Márton, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, a művészt Józsa Judit kerámiaművész, művészettörténész méltatta.


2019. július 25.
KONFERENCIA-FELHÍVÁS: INTERDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA A KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYARSÁG TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI HELYZETÉRŐL

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
augusztus>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria