HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Telt házas ünnepségen mutatkozott be az ...

Telt házas ünnepségen mutatkozott be az NSKI Székelyudvarhelyen

Minden széket elfoglaltak vasárnap este a székelyudvarhelyi Márton Áron Ifjúsági Házban a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) bemutatkozó ünnepségén, melyet egybekötöttek az 1956-os magyar forradalom kapcsán tartott megemlékezéssel.

Több mint háromszázötvenen vettek részt az ünnepi esten, ahol jelen volt többek között Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt elnöke, Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke, Csige Sándor Zoltán, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának vezető konzulja.

A székelyudvarhelyi Kékiringó néptáncegyüttes fellépésével kezdődött az ünnepség, majd felszólalt Csige Sándor Zoltán, kifejtve: a nemzetstratégia lehet a biztosítéka annak, hogy Magyarország erős legyen. A Zerkula zenekar előadásával folytatódott az est, melynek során a történelmi magyar egyházak képviselői is felszólaltak.

Szász Jenő, beszédében arról tájékoztatta a közönséget, hogy miért is van szükség a nemzetstratégiára. Felelősség és hűség címmel próbált rávilágítani arra: nem Bukarestből, Pozsonyból, Belgrádból vagy Kijevből kell várni a segítséget, hogy egy közös célért küzdjön a nemzet, hanem Budapesttől, a magyarok fővárosából. „Egy közös magyar ügy van. Tudjuk, hogy hová tartunk, és azt is, mit akarunk. Ha minden magyar megfogja egy másik kezét, a keblünkre ölelhetjük Kárpát-medencét” – hangsúlyozta Szász.

Az elnök beszéde után a Both Miklós zeneszerző, előadóművész, Ferenczi György énekes, szájharmonika-, hegedű- és gitárművész, Szokolay Dongó Balázs zenész, zeneszerző, Lukács Miklós cimbalomművész, Apáti Ádám előadóművész, Jankó Miklós előadóművész és Kubinyi Júlia népdalénekes alkotta csapat fergeteges koncerttel lepte meg a nagyérdeműt, majd mindenkit vendégül láttak az ünnepség utáni állófogadáson.

Az est folyamán felszólalók nem feledkeztek meg az 1956-os forradalomról sem, mindenki szót ejtett a magára maradt magyar népről, amely 57 évvel ezelőtt csak a nyugatiak bátorításával maradt, segítséget nem kapott, amikor a keleti elnyomás alól akart megszabadulni. Ez most sincs másként – közölték beszédeikben a politikusok és egyházi képviselők egyaránt.

Forrás: Székelyhon.ro

Kapcsolódó dokumentumok
Video megtekintése: Kárpát-medencei bemutatkozó körút – összefoglaló: 2013. október 15–20.
Hírek
2019. március 25.
Az NSKI rajzpályázatának kárpátaljai díjátadó ünnepsége és Szent Korona miniszobor-avatás

Magyarország Ungvári Főkonzulátusa adott otthont a Nemzetstratégiai Kutatóintézet által a magyar zászló és címer emléknapjának megünneplésére kiírt rajz- és esszépályázat hagyományos kárpátaljai díjátadójának. A 2019. március 19-én hagyományos jelleggel megrendezett eseményen huszonnyolc kárpátaljai díjazott vehette át nyereményeit és az elismerő okleveleket. A díjátadót követően a résztvevők felavatták Kolodkó Mihály kárpátaljai szobrászművész Szent Koronát ábrázoló bronz miniszobrát.


2019. március 18.
Zászlók, ha lengenek… - Díjátadó 2019

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet immár ötödik alkalommal hirdetett rajz- és esszépályázatot a Kárpát-medencében és a világban szétszóratva élő, magukat magyarnak valló óvodások, iskolások és egyetemisták részére. A beérkezett többezer képzőművészeti alkotás, illetve a több mint hetven irodalmi munka közül neves zsűri választotta ki a díjazott alkotásokat. Az ünnepélyes díjátadóra a Várkert Bazárban került sor március 16-án, a magyar címer és zászló ünnepnapján.


2019. március 11.
Rajz- és esszépályázat 2019 – munkában a zsűri

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – amely küldetéséből eredően az emléknaphoz kapcsolódó ünnepségek és események szervezésében kiemelt feladatot vállal – immár ötödik alkalommal hirdetett pályázatot a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
március>>
HKSZCSPSZV
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria