HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > Telt házas ünnepségen mutatkozott be az ...

Telt házas ünnepségen mutatkozott be az NSKI Székelyudvarhelyen

Minden széket elfoglaltak vasárnap este a székelyudvarhelyi Márton Áron Ifjúsági Házban a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) bemutatkozó ünnepségén, melyet egybekötöttek az 1956-os magyar forradalom kapcsán tartott megemlékezéssel.

Több mint háromszázötvenen vettek részt az ünnepi esten, ahol jelen volt többek között Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt elnöke, Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke, Csige Sándor Zoltán, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának vezető konzulja.

A székelyudvarhelyi Kékiringó néptáncegyüttes fellépésével kezdődött az ünnepség, majd felszólalt Csige Sándor Zoltán, kifejtve: a nemzetstratégia lehet a biztosítéka annak, hogy Magyarország erős legyen. A Zerkula zenekar előadásával folytatódott az est, melynek során a történelmi magyar egyházak képviselői is felszólaltak.

Szász Jenő, beszédében arról tájékoztatta a közönséget, hogy miért is van szükség a nemzetstratégiára. Felelősség és hűség címmel próbált rávilágítani arra: nem Bukarestből, Pozsonyból, Belgrádból vagy Kijevből kell várni a segítséget, hogy egy közös célért küzdjön a nemzet, hanem Budapesttől, a magyarok fővárosából. „Egy közös magyar ügy van. Tudjuk, hogy hová tartunk, és azt is, mit akarunk. Ha minden magyar megfogja egy másik kezét, a keblünkre ölelhetjük Kárpát-medencét” – hangsúlyozta Szász.

Az elnök beszéde után a Both Miklós zeneszerző, előadóművész, Ferenczi György énekes, szájharmonika-, hegedű- és gitárművész, Szokolay Dongó Balázs zenész, zeneszerző, Lukács Miklós cimbalomművész, Apáti Ádám előadóművész, Jankó Miklós előadóművész és Kubinyi Júlia népdalénekes alkotta csapat fergeteges koncerttel lepte meg a nagyérdeműt, majd mindenkit vendégül láttak az ünnepség utáni állófogadáson.

Az est folyamán felszólalók nem feledkeztek meg az 1956-os forradalomról sem, mindenki szót ejtett a magára maradt magyar népről, amely 57 évvel ezelőtt csak a nyugatiak bátorításával maradt, segítséget nem kapott, amikor a keleti elnyomás alól akart megszabadulni. Ez most sincs másként – közölték beszédeikben a politikusok és egyházi képviselők egyaránt.

Forrás: Székelyhon.ro

Kapcsolódó dokumentumok
Video megtekintése: Kárpát-medencei bemutatkozó körút – összefoglaló: 2013. október 15–20.
Hírek
2020. augusztus 4.
Új nemzetépítő lehetőség Kárpát-medencére kiterjedő gazdaságfejlesztési összefogással

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-medencei Hálózatfejlesztési Igazgatósága az elmúlt öt évben feltárta és előkészítette egy új nemzeti gazdasági ágazat felépítésének lehetőségét.


2020. július 30.
Elindult a Kárpát-haza Statisztikák

2020. július 21.
KONFERENCIA FELHÍVÁS

összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria