HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Hírek > Társadalomkutatók határon innen és túl

Társadalomkutatók határon innen és túl

A Kárpát-medencei Fiatal Társadalomtudósok Konferenciáját rendezték meg Szegeden és Szabadkán. Április 3-án a szegedi Délvidék Ház adott otthont a tanácskozásnak, amelyet Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, valamint Szabó Pál Csaba, a Délvidék Ház igazgatója nyitott meg.

 

A részvevők előadásokat hallgattak meg az európai integráció bővítésének kérdőjeleiről és a határon átnyúló együttműködésről.

A konferencia április 4-én a szabadkai új városházán folytatódott. Szó volt a magyar állam nemzetpolitikai koncepciójáról és a kettős állampolgárság kérdésének aktualitásairól, a szerbiai magyar népességről, valamint a médiáról a Délvidéken.

A mai zárónapon – szintén Szabadkán – A magyar–szerb kapcsolatok és politika a Délvidéken címmel tartanak előadást.

A Kárpát-medencei Fiatal Társadalomtudósok Konferenciája évente-kétévente tematikus konferencián ad lehetőséget a Magyarországon és a határon túl fiatal társadalomtudósoknak, hogy hasznos szakmai kapcsolatokat alakítsanak ki, megosszák egymással véleményüket különböző kérdésekről, és bemutathassák tudományos eredményeiket.

 Forrás: delmagyar.hu

Hírek
2019. szeptember 10.
Megnyílt Zászkaliczky Ágnes kiállítása a Kárpát-haza Galériában

Megnyílt Zászkaliczky Ágnes, Bécsben élő magyar festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. A tárlat megnyitó rendezvényén beszédet mondott Molnár Miklós, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Elnöki Kabinetjének vezetője, valamint Adorján Attila festőművész.


2019. augusztus 27.
Szent Bertalan napja az erdélyi Széken

1717. augusztus 24-én 600 embert hurcoltak el a tatárok Székről, azóta a népviseletbe öltözött helyiek minden évben három istentiszteletet tartanak az áldozatok emlékére. Az idei, 302. gyászünnep vendége Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke volt.


2019. augusztus 20.
Egy a nemzet!

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
szeptember>>
HKSZCSPSZV
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria