HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Hírek > Tankönyvadomány a külhoni szakképzéshez

Tankönyvadomány a külhoni szakképzéshez

Több mint háromezer tankönyvet adott át Beregszászon Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) elnöke, első állomásaként annak a programsorozatnak, amelynek keretében az NSKI az év végéig közel százezer tankönyvet és elektronikus ismeretanyagot juttat el külhoni magyar oktatási intézményeknek. 

Tankönyvadomány a külhoni szakképzéshez

Tankönyvadományt nyújtott át a Nemzetstratégiai Kutatóintézet
a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolának Beregszászon

Az átadási ünnepségen Szász Jenő elismerően szólt a Rákóczi-főiskola úttörő szerepéről a határon túli magyar tannyelvű felsőoktatás kiépítésében, hangsúlyozva, hogy ez az oktatási intézmény modellkísérletként szolgálhat a külhoni magyar felsőoktatás fejlesztéséhez. Ennek tükrében kiemelten fontosnak nevezte, hogy az NSKI által átadott közel 3,2 ezer tankönyvet a főiskola munkatársai választották ki a tanintézetben folyó szakirányú képzés szükségleteinek megfelelően.

Szász Jenő elmondta, hogy az előkészítő egyeztetések után az NSKI Felvidékre mintegy 12 ezer, Erdélybe 60 ezer, Délvidékre pedig 20 ezer tankönyvet juttat el az adventi időszakban. Hozzátette: a kötetek szétosztását és eljuttatását az NSKI a határon túli pedagógiai intézetek bevonásával, így Kárpátalján a Kárpátaljai Magyar Pedagógus Szövetség (KMPSZ) közreműködésével a felmerült igényeknek megfelelően koordinálja.

Az NSKI elnöke emlékeztetett arra, hogy a külhoni szakképzést, szakmai tárgyak oktatását segítő könyveket és elektronikus ismeretanyagot a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) és a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) ingyenesen bocsátotta a határon túli magyar oktatási intézmények rendelkezésére.

Forrás: MTI

Hírek
2019. szeptember 10.
Megnyílt Zászkaliczky Ágnes kiállítása a Kárpát-haza Galériában

Megnyílt Zászkaliczky Ágnes, Bécsben élő magyar festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. A tárlat megnyitó rendezvényén beszédet mondott Molnár Miklós, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Elnöki Kabinetjének vezetője, valamint Adorján Attila festőművész.


2019. augusztus 27.
Szent Bertalan napja az erdélyi Széken

1717. augusztus 24-én 600 embert hurcoltak el a tatárok Székről, azóta a népviseletbe öltözött helyiek minden évben három istentiszteletet tartanak az áldozatok emlékére. Az idei, 302. gyászünnep vendége Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke volt.


2019. augusztus 20.
Egy a nemzet!

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
szeptember>>
HKSZCSPSZV
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria