HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > Tankönyvadomány a külhoni szakképzéshez

Tankönyvadomány a külhoni szakképzéshez

Több mint háromezer tankönyvet adott át Beregszászon Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) elnöke, első állomásaként annak a programsorozatnak, amelynek keretében az NSKI az év végéig közel százezer tankönyvet és elektronikus ismeretanyagot juttat el külhoni magyar oktatási intézményeknek. 

Tankönyvadomány a külhoni szakképzéshez

Tankönyvadományt nyújtott át a Nemzetstratégiai Kutatóintézet
a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolának Beregszászon

Az átadási ünnepségen Szász Jenő elismerően szólt a Rákóczi-főiskola úttörő szerepéről a határon túli magyar tannyelvű felsőoktatás kiépítésében, hangsúlyozva, hogy ez az oktatási intézmény modellkísérletként szolgálhat a külhoni magyar felsőoktatás fejlesztéséhez. Ennek tükrében kiemelten fontosnak nevezte, hogy az NSKI által átadott közel 3,2 ezer tankönyvet a főiskola munkatársai választották ki a tanintézetben folyó szakirányú képzés szükségleteinek megfelelően.

Szász Jenő elmondta, hogy az előkészítő egyeztetések után az NSKI Felvidékre mintegy 12 ezer, Erdélybe 60 ezer, Délvidékre pedig 20 ezer tankönyvet juttat el az adventi időszakban. Hozzátette: a kötetek szétosztását és eljuttatását az NSKI a határon túli pedagógiai intézetek bevonásával, így Kárpátalján a Kárpátaljai Magyar Pedagógus Szövetség (KMPSZ) közreműködésével a felmerült igényeknek megfelelően koordinálja.

Az NSKI elnöke emlékeztetett arra, hogy a külhoni szakképzést, szakmai tárgyak oktatását segítő könyveket és elektronikus ismeretanyagot a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) és a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) ingyenesen bocsátotta a határon túli magyar oktatási intézmények rendelkezésére.

Forrás: MTI

Hírek
2020. június 25.
Jankovics Marcell Trianon című kiállításának tárlatvezetésén vettek részt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai

A kiállítás 2020. június 24-én nyílt meg a nagyközönség előtt, ennek apropóján Tóth Norbert, a kiállítás - s egyben a Kárpát-haza Galéria állandó - kurátora tartott tárlatvezetést a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársainak.


2020. június 5.
Trianoni megemlékezések Budapesten és Székelyudvarhelyen

A nemzeti összetartozás erősítése jegyében a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai 2020. június 4-én az I. világháborút lezáró – és a magyar történelem talán legfájóbb eseményének számító – trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulójáról emlékeztek meg Budapesten és Székelyudvarhelyen.


2020. június 4.
Az első világháborút lezáró békeszerződések mai megítélése magyarországi középiskolákban; történelemtanárok és diákok Trianonról – 100 évvel Trianon után

2020. június 4., 16.32 óra. Órára pontosan száz esztendő telt el azóta, hogy Benárd Ágost népjóléti és munkaügyi miniszter és Drasche-Lázár Alfréd párizsi magyar nagykövet kézjegyével látta el az I. világháborút lezáró trianoni békediktátumot. E szerződés alapjaiban változtatta meg a Szent Korona országainak arculatát: új határokat húzva utódállamokat hozott létre, és új politikai alapokra helyezte a magyarság és a Kárpát-medence más népeinek együttélését.


összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria