HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Hírek > Szentlászlóig is elér a magyar nemzetstratégia

Szentlászlóig is elér a magyar nemzetstratégia

Március 9-én Szentlászló volt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-medencei bemutatkozó körútjának soron következő állomása.

Tavaly októberben kezdte meg bemutatkozó körútját a Nemzetstratégiai Kutatóintézet, amely már minden Kárpát-medencei régióba eljutott, az intézet képviselői most Horvátországba látogattak.

A Kárpád-medencei fejlesztési fórumsorozat részeként a drávaszögi magyarok képviselőivel került sor szakmai konferenciára.  A konferencián azokat a kitörési pontokat próbálták megfogalmazni, amelyek révén a gazdasági felemelkedés sikeressé válhat. Elsősorban a mezőgazdaság tartozik ide, de az idegenforgalomról és más számításba vehető ágazatokról is szó esett.

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke ismertette az intézet programját a horvátországi magyarok képviselőivel.  Célként egy Kárpát-medencei fejlesztési hálózat létrehozását jelölte meg, melynek küldetése, hogy a 20. század tragikus eseményei következtében szétszóratott magyarságunk problémáira közösen próbáljunk megoldást találni a 21. század modern eszközeivel és uniós források bevonásával.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet olyan stratégiával állt elő, amely a Kárpát-medencei magyarság gazdasági fejlődését szolgálja. Kellően megszervezve magunkat ugyanis olyan uniós forrásokhoz juthatunk, amelyek jóvoltából gazdasági téren is felemelkedhet magyarságunk – mondta Jakab Sándor, a HMDK elnöke.

A konferencia után a résztvevők elhelyezték koszorúikat a honvédő háború szentlászlói áldozatainak emlékművénél.

 A koszorúzás után a Felelősség és hűség című, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 166. évfordulója alkalmából tartott ünnepi műsoron felszólalt De Blasio Antonio eszéki magyar főkonzul, Jakab Sándor, a HMDK elnöke, valamint Szász Jenő az NSKI elnöke. A Petőfi Sándor Kultúrotthon zsúfolásig megtelt nézőközönséggel. A helyi magyar kultúregyesület tánccsoportjain kívül neves magyarországi előadóművészek léptek színpadra, Kubinyi Júlia népdalénekes, Both Miklós, valamint Ferenczi György és a Rackajam színesítette a rendezvényt.

Forrás: KMS

Hírek
2019. október 7.
Az aradi vértanúkra emlékezett a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Az aradi vértanúkra emlékeztek a Nemzetstratégiai Kutatóintézet dolgozói pénteken. Az NSKI székházában megkoszorúzták Nagysándor József domborművét, valamint lerótták tiszteletüket a Batthiány-örökmécsesnél is.


2019. október 7.
Tizenhét magyart avattak tiszteletbeli székellyé Oklándon

Tizenhét személy kapta meg a Tiszteletbeli Székely címet szombaton az oklándi unitárius templomban tartott istentiszteleten, ahol a felújított orgonát is felszentelték. Az ünnepség felszólalói a magyar nemzet összetartozásának és összefogásának fontosságát hangsúlyozták.


2019. október 7.
Kövér László: Székelyföldnek történelmi kárpótlás jár Budapestről és Bukarestből egyaránt

Kövér László szerint Székelyföldnek és a székelységnek történelmi kárpótlás jár Budapestről és Bukarestből egyaránt. Az Országgyűlés elnöke Székelyudvarhelyen beszélt erről szombaton, a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ (SZÉK) felújított épületének avatóünnepségén.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
október>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria