HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Székelyföldi önkéntes tűzoltóparancsnokok továbbképzése

Székelyföldi önkéntes tűzoltóparancsnokok továbbképzése

Magyarországi önkéntes szakmai oktatók tartottak tűzoltó-parancsnoki mentorképzést június 20. és 22. között Parajdon. A három napos képzésen húsz Udvarhely-, Gyergyó- és Marosszékről érkező önkéntes tűzoltóparancsnok vett részt.

Az elsajátított elméleti és gyakorlati képzési anyagot a résztvevők továbbadják a felügyeletük alá tartozó egyesületi önkéntes tűzoltóknak. A képzést Albert Csaba, a Hargita Megyei Önkéntes Szakmai Tűzoltók egyesületének elnöke szervezte.

Az elméleti előadásokra a parajdi polgármesteri hivatalban, a gyakorlati foglalkozásokra pedig a helyi önkéntes tűzoltóságon került sor, Illyés Simonfi István parancsnok segítségével. A mentorképzést a résztvevők igényei alapján gyakorlott magyarországi tűzoltó oktatók – Kelemen Zsolt, Nyers István, Cserődi József, Hodut János és Ecseti Balázs – tartották.

A magyarországi oktatóknak lehetőségük nyílt megismerkedni a székelyudvarhelyi hivatásos tűzoltóság munkájával, Parajdon, Konrondon, Bögözön és Székelykeresztúron pedig a helyi önkéntes tűzoltókkal találkoztak.

A tananyagot és az oktatófilmeket valamennyi résztvevő megkapta, így azt az egyesületi tagok szervezett továbbképzésein illetve önképzésre is felhasználhatják. A székelyföldi önkéntesek képzésére a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Magyar Tűzoltó Szövetség között létrejött stratégiai együttműködés eredményeként került sor.

Hírek
2019. március 25.
Az NSKI rajzpályázatának kárpátaljai díjátadó ünnepsége és Szent Korona miniszobor-avatás

Magyarország Ungvári Főkonzulátusa adott otthont a Nemzetstratégiai Kutatóintézet által a magyar zászló és címer emléknapjának megünneplésére kiírt rajz- és esszépályázat hagyományos kárpátaljai díjátadójának. A 2019. március 19-én hagyományos jelleggel megrendezett eseményen huszonnyolc kárpátaljai díjazott vehette át nyereményeit és az elismerő okleveleket. A díjátadót követően a résztvevők felavatták Kolodkó Mihály kárpátaljai szobrászművész Szent Koronát ábrázoló bronz miniszobrát.


2019. március 18.
Zászlók, ha lengenek… - Díjátadó 2019

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet immár ötödik alkalommal hirdetett rajz- és esszépályázatot a Kárpát-medencében és a világban szétszóratva élő, magukat magyarnak valló óvodások, iskolások és egyetemisták részére. A beérkezett többezer képzőművészeti alkotás, illetve a több mint hetven irodalmi munka közül neves zsűri választotta ki a díjazott alkotásokat. Az ünnepélyes díjátadóra a Várkert Bazárban került sor március 16-án, a magyar címer és zászló ünnepnapján.


2019. március 11.
Rajz- és esszépályázat 2019 – munkában a zsűri

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – amely küldetéséből eredően az emléknaphoz kapcsolódó ünnepségek és események szervezésében kiemelt feladatot vállal – immár ötödik alkalommal hirdetett pályázatot a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
március>>
HKSZCSPSZV
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria