HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Hírek > Szakmai műhelytalálkozó Átányban

Szakmai műhelytalálkozó Átányban

2015. június 24-én került sor a „Kalákában a civilekért, a kultúráért és a helyi értékek megőrzéséért – Közösség- és gazdaságfejlesztés – Átány települési értékei” címet viselő szakmai műhelyfoglalkozásra Átányban. A rendezvényen a Nemzetstratégiai Kutatóintézet részéről Sütő Attila és Horváth-Morber Janka vettek részt.

A Nemzeti Művelődési Intézet Heves megyei irodája és a Csillagfalu Közhasznú Egyesület által szervezett műhelytalálkozón közösség- és helyi gazdaságfejlesztés témájú, illetve Átány település értékeit bemutató előadások hangoztak el.

Nyitóbeszédében Gönczi Mihály polgármester a települési értékek fontosságát hangsúlyozta, melyek megfelelő hasznosításával kitörési pontokat képezhetünk.

Sütő Attila, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet stratégiai tervező referense nyitóelőadásában átfogó képet adott a helyi gazdaságfejlesztés, mint fejlesztési megközelítés hazai és uniós stratégiai tervezési dokumentumokban való jelenlétéről, illetve a tematika megjelenéséről a magyarországi és külhoni nemzetstratégiai, nemzeti integrációs alapdokumentumokban és gazdaságfejlesztési tervekben.

Szakmai műhelytalálkozó Átányban

A műhelybeszélgetés során további előadások keretében Almádi János a Tisza-Tarna-Rima-mente Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület által az elmúlt évek és programozási időszakok során megvalósított helyi fejlesztésekről számolt be, elsődlegesen vidékfejlesztési és LEADER fókusszal. A záró prezentációban pedig Máté György, a Néprajzi Múzeum főosztályvezetője mutatta be Átány főbb kulturális értékeit és a települési értéktár bizottság munkáját.

Szakmai műhelytalálkozó Átányban

A műhelyrendezvényt követően, illetve azzal párhuzamosan kiegészítő rendezvények is zajlottak a településen. Kézműves foglalkozások mellett átányi ételek készítésével és átányi népdalokkal ismerkedhettek meg a résztvevők a műhelyrendezvény helyszínén túl a Tájházban, az Ötvöstábornok úti Közösségi Házban, az Élő Paraszti Portán és a Kakas-házban.

Hírek
2019. szeptember 10.
Megnyílt Zászkaliczky Ágnes kiállítása a Kárpát-haza Galériában

Megnyílt Zászkaliczky Ágnes, Bécsben élő magyar festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. A tárlat megnyitó rendezvényén beszédet mondott Molnár Miklós, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Elnöki Kabinetjének vezetője, valamint Adorján Attila festőművész.


2019. augusztus 27.
Szent Bertalan napja az erdélyi Széken

1717. augusztus 24-én 600 embert hurcoltak el a tatárok Székről, azóta a népviseletbe öltözött helyiek minden évben három istentiszteletet tartanak az áldozatok emlékére. Az idei, 302. gyászünnep vendége Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke volt.


2019. augusztus 20.
Egy a nemzet!

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
szeptember>>
HKSZCSPSZV
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria