HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > Szakmai műhelytalálkozó Átányban

Szakmai műhelytalálkozó Átányban

2015. június 24-én került sor a „Kalákában a civilekért, a kultúráért és a helyi értékek megőrzéséért – Közösség- és gazdaságfejlesztés – Átány települési értékei” címet viselő szakmai műhelyfoglalkozásra Átányban. A rendezvényen a Nemzetstratégiai Kutatóintézet részéről Sütő Attila és Horváth-Morber Janka vettek részt.

A Nemzeti Művelődési Intézet Heves megyei irodája és a Csillagfalu Közhasznú Egyesület által szervezett műhelytalálkozón közösség- és helyi gazdaságfejlesztés témájú, illetve Átány település értékeit bemutató előadások hangoztak el.

Nyitóbeszédében Gönczi Mihály polgármester a települési értékek fontosságát hangsúlyozta, melyek megfelelő hasznosításával kitörési pontokat képezhetünk.

Sütő Attila, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet stratégiai tervező referense nyitóelőadásában átfogó képet adott a helyi gazdaságfejlesztés, mint fejlesztési megközelítés hazai és uniós stratégiai tervezési dokumentumokban való jelenlétéről, illetve a tematika megjelenéséről a magyarországi és külhoni nemzetstratégiai, nemzeti integrációs alapdokumentumokban és gazdaságfejlesztési tervekben.

Szakmai műhelytalálkozó Átányban

A műhelybeszélgetés során további előadások keretében Almádi János a Tisza-Tarna-Rima-mente Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület által az elmúlt évek és programozási időszakok során megvalósított helyi fejlesztésekről számolt be, elsődlegesen vidékfejlesztési és LEADER fókusszal. A záró prezentációban pedig Máté György, a Néprajzi Múzeum főosztályvezetője mutatta be Átány főbb kulturális értékeit és a települési értéktár bizottság munkáját.

Szakmai műhelytalálkozó Átányban

A műhelyrendezvényt követően, illetve azzal párhuzamosan kiegészítő rendezvények is zajlottak a településen. Kézműves foglalkozások mellett átányi ételek készítésével és átányi népdalokkal ismerkedhettek meg a résztvevők a műhelyrendezvény helyszínén túl a Tájházban, az Ötvöstábornok úti Közösségi Házban, az Élő Paraszti Portán és a Kakas-házban.

Hírek
2020. augusztus 4.
Új nemzetépítő lehetőség Kárpát-medencére kiterjedő gazdaságfejlesztési összefogással

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-medencei Hálózatfejlesztési Igazgatósága az elmúlt öt évben feltárta és előkészítette egy új nemzeti gazdasági ágazat felépítésének lehetőségét.


2020. július 30.
Elindult a Kárpát-haza Statisztikák

2020. július 21.
KONFERENCIA FELHÍVÁS

összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria