HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Önkéntes tűzoltóhálózat a Délvidéken is

Önkéntes tűzoltóhálózat a Délvidéken is

A Magyarkanizsai Községi Tűzoltó Szövetség közreműködésével Horgoson tartotta alakuló ülését a Délvidéki Önkéntes Tűzoltók Hálózata. A székelyföldi és kárpátaljai hasonló regionális szerveződés után ez a harmadik térségi önkéntes tűzoltó hálózat a Kárpát-medencében.

A harminchat alapító egyesület képviselőjének jelenlétében Szász Jenő, az NSKI elnöke előadásában elmondta, a legfőbb érték a magyar kultúrkörhöz tartozó ember, melynek mentéséhez, az egyéni és közösségi vagyon megőrzéséhez az önkéntes tűzoltók szolgálatukkal közvetlenül járulnak hozzá.

Dobson Tibor dandártábornok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke az önkéntes tűzoltó mozgalom tevékenységéről, kapcsolatrendszeréről, a határokon átívelő hálózati együttműködés feltételeiről és lehetőségeiről adott tájékoztatást. Kiemelte, biztosítani fogják a szakmai támogatást a külhoni magyar önkéntes tűzoltók munkájához, a feltételek javításához.

Molnár György, az NSKI igazgatója előadásában hangsúlyozta, a brüsszeli szabályozás a 2014-2020 közötti időszakban lehetővé teszi a délvidéki szervezetek bekapcsolódását is a határokon átívelő fejlesztési folyamatokba, ezért is aktuális a harminchat délvidéki önkéntes tűzoltó egyesület szakmai összefogása. 

A ma még többségében magyarok lakta községek képviselői ugyancsak megerősítették a kezdeményezés időszerűségét, a regionális hálózatba szerveződést, a határokon átívelő együttműködést a délvidéki önkéntes tűzoltószervezetek szempontjából hasznosnak és szükségesnek ítélték.

Hírek
2019. március 25.
Az NSKI rajzpályázatának kárpátaljai díjátadó ünnepsége és Szent Korona miniszobor-avatás

Magyarország Ungvári Főkonzulátusa adott otthont a Nemzetstratégiai Kutatóintézet által a magyar zászló és címer emléknapjának megünneplésére kiírt rajz- és esszépályázat hagyományos kárpátaljai díjátadójának. A 2019. március 19-én hagyományos jelleggel megrendezett eseményen huszonnyolc kárpátaljai díjazott vehette át nyereményeit és az elismerő okleveleket. A díjátadót követően a résztvevők felavatták Kolodkó Mihály kárpátaljai szobrászművész Szent Koronát ábrázoló bronz miniszobrát.


2019. március 18.
Zászlók, ha lengenek… - Díjátadó 2019

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet immár ötödik alkalommal hirdetett rajz- és esszépályázatot a Kárpát-medencében és a világban szétszóratva élő, magukat magyarnak valló óvodások, iskolások és egyetemisták részére. A beérkezett többezer képzőművészeti alkotás, illetve a több mint hetven irodalmi munka közül neves zsűri választotta ki a díjazott alkotásokat. Az ünnepélyes díjátadóra a Várkert Bazárban került sor március 16-án, a magyar címer és zászló ünnepnapján.


2019. március 11.
Rajz- és esszépályázat 2019 – munkában a zsűri

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – amely küldetéséből eredően az emléknaphoz kapcsolódó ünnepségek és események szervezésében kiemelt feladatot vállal – immár ötödik alkalommal hirdetett pályázatot a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
március>>
HKSZCSPSZV
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria