HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Hírek > Önkéntes tűzoltóhálózat a Délvidéken is

Önkéntes tűzoltóhálózat a Délvidéken is

A Magyarkanizsai Községi Tűzoltó Szövetség közreműködésével Horgoson tartotta alakuló ülését a Délvidéki Önkéntes Tűzoltók Hálózata. A székelyföldi és kárpátaljai hasonló regionális szerveződés után ez a harmadik térségi önkéntes tűzoltó hálózat a Kárpát-medencében.

A harminchat alapító egyesület képviselőjének jelenlétében Szász Jenő, az NSKI elnöke előadásában elmondta, a legfőbb érték a magyar kultúrkörhöz tartozó ember, melynek mentéséhez, az egyéni és közösségi vagyon megőrzéséhez az önkéntes tűzoltók szolgálatukkal közvetlenül járulnak hozzá.

Dobson Tibor dandártábornok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke az önkéntes tűzoltó mozgalom tevékenységéről, kapcsolatrendszeréről, a határokon átívelő hálózati együttműködés feltételeiről és lehetőségeiről adott tájékoztatást. Kiemelte, biztosítani fogják a szakmai támogatást a külhoni magyar önkéntes tűzoltók munkájához, a feltételek javításához.

Molnár György, az NSKI igazgatója előadásában hangsúlyozta, a brüsszeli szabályozás a 2014-2020 közötti időszakban lehetővé teszi a délvidéki szervezetek bekapcsolódását is a határokon átívelő fejlesztési folyamatokba, ezért is aktuális a harminchat délvidéki önkéntes tűzoltó egyesület szakmai összefogása. 

A ma még többségében magyarok lakta községek képviselői ugyancsak megerősítették a kezdeményezés időszerűségét, a regionális hálózatba szerveződést, a határokon átívelő együttműködést a délvidéki önkéntes tűzoltószervezetek szempontjából hasznosnak és szükségesnek ítélték.

Hírek
2019. szeptember 10.
Megnyílt Zászkaliczky Ágnes kiállítása a Kárpát-haza Galériában

Megnyílt Zászkaliczky Ágnes, Bécsben élő magyar festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. A tárlat megnyitó rendezvényén beszédet mondott Molnár Miklós, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Elnöki Kabinetjének vezetője, valamint Adorján Attila festőművész.


2019. augusztus 27.
Szent Bertalan napja az erdélyi Széken

1717. augusztus 24-én 600 embert hurcoltak el a tatárok Székről, azóta a népviseletbe öltözött helyiek minden évben három istentiszteletet tartanak az áldozatok emlékére. Az idei, 302. gyászünnep vendége Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke volt.


2019. augusztus 20.
Egy a nemzet!

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
szeptember>>
HKSZCSPSZV
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria