HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > „Nemzetstratégiai” sikerek a kormánytisztviselői sport- és ...

„Nemzetstratégiai” sikerek a kormánytisztviselői sport- és túranapon

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Kancellária Sport Egyesület idén Zánkán szervezte meg a kormánytisztviselői sport- és túranapot, melyen a Nemzetstratégai Kutatóintézet csapata is megmérettette magát.

A sportversenyek kellemes időben és jó hangulatban zajlottak. A zánkai sportpályán a délelőtti órákban a futballé és az atlétikáé volt a főszerep. A sportcsarnokban eközben a pingpong, a tollaslabda és a sakk kedvelői versengtek egymással, míg a Balaton partján a horgász-, illetve bográcsverseny résztvevőinek, valamint a strandröplabda csapatoknak lehetett szurkolni. 

Intézetünk munkatársai mind a csapat, mind pedig az egyéni versenyszámokban szép eredményeket értek el.

A Kutatási, Stratégia és Koordinációs Igazgatóság munkatársai közül ketten is a dobogó legfelső fokára állhattak: Nádas Zsófia 400 méteres futásban, dr. Bali János pedig sakkban utasította maga mögé a mezőnyt.

Az NSKI futballcsapata a második helyet vívta ki magának a tornán, míg a Lovas Ágnes – dr. Soós Attila páros az előkelő 6. helyen végzett tollaslabdában. Horgászatban Lovász Gergely ugyancsak a 6. helyen fejezte be a versenyt.

A helyezést elért munkatársaknak gratulálunk, lelkes szurkolóinknak pedig köszönjük a bíztatást!

Hírek
2020. június 25.
Jankovics Marcell Trianon című kiállításának tárlatvezetésén vettek részt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai

A kiállítás 2020. június 24-én nyílt meg a nagyközönség előtt, ennek apropóján Tóth Norbert, a kiállítás - s egyben a Kárpát-haza Galéria állandó - kurátora tartott tárlatvezetést a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársainak.


2020. június 5.
Trianoni megemlékezések Budapesten és Székelyudvarhelyen

A nemzeti összetartozás erősítése jegyében a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai 2020. június 4-én az I. világháborút lezáró – és a magyar történelem talán legfájóbb eseményének számító – trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulójáról emlékeztek meg Budapesten és Székelyudvarhelyen.


2020. június 4.
Az első világháborút lezáró békeszerződések mai megítélése magyarországi középiskolákban; történelemtanárok és diákok Trianonról – 100 évvel Trianon után

2020. június 4., 16.32 óra. Órára pontosan száz esztendő telt el azóta, hogy Benárd Ágost népjóléti és munkaügyi miniszter és Drasche-Lázár Alfréd párizsi magyar nagykövet kézjegyével látta el az I. világháborút lezáró trianoni békediktátumot. E szerződés alapjaiban változtatta meg a Szent Korona országainak arculatát: új határokat húzva utódállamokat hozott létre, és új politikai alapokra helyezte a magyarság és a Kárpát-medence más népeinek együttélését.


összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria