HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Nemzetközi Multidiszciplináris Konferencia

Nemzetközi Multidiszciplináris Konferencia

A Postgraduates’ International Network (π-NET) és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2013. november 13-15. között nemzetközi multidiszciplináris konferenciát szervezett, melynek egyik vendége Fráter Olivér, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese volt.

A szervezők célja az volt, hogy lehetőséget kínáljanak a különböző nemzetiségű doktorandusz hallgatók és szervezeteik együttműködéséhez és fórumként szolgáljon a szakmai-tudományos ismeretek közreadására, a kapcsolatok bővítésére.

 A konferencia minden alkalommal egy-egy területre fókuszál, amelyet multidiszciplináris szemlélettel közelítünk meg és dolgozunk fel. Cél, hogy az összes tudományterület olyan egységes és átfogó közelítésmódot kapjon, amely új nézőpontból mutat rá az velük kapcsolatos feladatok megoldására. Az idei konferencia témája Tudományetika és kutatási etika Magyarországon és a világban volt, és sor került egy nemzeti kerekasztal beszélgetésre is, amelyen a felsőoktatási intézmények, tudományos szervezetek és doktorandusz szervezetek képviselői találkozhattak egymással a magyarságot érintő legfontosabb kérdésekről. Az esemény az intézményesített határon túli együttműködés továbbfejlesztését is szolgálta.  

Hírek
2019. április 23.
Kiss Márti felvidéki festőművész alkotásai a Kárpát-haza Galériában

Kiss Márti felvidéki festőművész képeiből nyílt kiállítás a Kárpát-haza Galériában. A megnyitón beszédet mondott Dr. Péti Márton, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, valamint Szakolczay Lajos Széchenyi-díjas író, irodalom- és művészetkritikus.


2019. április 12.
Magyar gyermek magyar iskolába

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet az erdélyi szórványban élő magyarság számára egy fenntartható, rövid, közép és hosszú távon is eredményekkel szolgáló stratégia kidolgozását kezdeményezte. A program célja olyan lehetőségek feltárása, illetve gyakorlatba ültetése, amelyek hozzájárulnak a szórványban élő magyarság identitásvesztésének és asszimilációjának csökkentéséhez, a tendencia megfordításához. Kiemelt cél a szórványban élő magyar emberek megőrzése nemzetünk számára, olyan minta-projektek kidolgozása és gyakorlatba ültetése, melyek által a szórványban élő magyarság számára egyértelművé tehető: értéket jelent, de ugyanakkor lehetőséget is kínál magyar voltuk, identitásuk, nyelvük, kultúrájuk megőrzése, megerősítése, a magyar nemzethez való tartozás nem hátrányt, hanem éppenséggel kitörési pontot jelenthet jövőjük szempontjából.


2019. április 10.
19. Kárpát-medencei Prózafelolvasó Verseny

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Klasszikus Erdélyi Magyar Irodalom Prózafelolvasó Versenyt Kiskunhalason. Az esemény már hat éve – a Nemzetstratégiai Kutatóintézettel való összefogásnak köszönhetően – Kárpát-medencei méretűvé nőtte ki magát.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
április>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria