HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Negyedszer ült össze a Magyar Diaszpóra ...

Negyedszer ült össze a Magyar Diaszpóra Tanács

A felújított Várkert Bazár épületében a Magyar Diaszpóra Tanács IV. ülésén Orbán Viktor miniszterelnök nemzetinek és patriótának nevezte Magyarország kormányát, melynek egyik legfontosabb törekvése a nemzet összetartozásának erősítése.

Negyedszer ült össze a Magyar Diaszpóra Tanács

Orbán Viktor beszédében leszögezte, hogy Magyarország egész egyszerűen „magyarbarát” politikát folytat, és „az a dolga, hogy lojális szövetséges legyen, de mindent megtegyen annak érdekében, hogy a geopolitikai helyzetéből fakadó gazdasági érdekeit próbálja – kellő őszinteséggel és ravaszsággal – megvédeni.”

A külhoni magyarság helyzetével foglalkozó, illetve az azt segítő programok – mint a Nemzeti Regiszter vagy a Kőrösi Csoma Sándor Ösztöndíjprogram – folytatódnak.  A jövő évi költségvetésben is egymilliárd forint áll rendelkezésre, hogy a magyar kulturális szerveződések erősödjenek ezeken a területeken – tájékoztatott a miniszterelnök.  Emellett pedig, a diaszpóra felhalmozott kulturális értékeinek megmentését célzó Mikes-programra 500 millió forintot különítettek el.  

A bevándorlásról szólva a kormányfő elmondta, a menekültekre költött forrásokból azokat a kontinenseket kellene megerősíteni, ahonnan ezek az emberek érkeznek. A kormány abban hisz, hogy a demográfiai hanyatlást nem a bevándorlással kell megoldani, ugyanis létezik olyan családpolitika, amellyel kísérletet lehet tenni a negatív trendek megfordítására.  

A tanácskozáson előadást tartott Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke is, akit a diaszpórában élő magyarság helyzetéről, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet ebben a rendszerben elfoglalt helyéről és feladatairól, valamint a közös nemzeti célokról, a magyar jövőről kérdeztünk.

Tekintsék meg a Magyar Diaszpóra Tanács ülésén készített videónkat:

 

 

Hírek
2019. augusztus 20.
Egy a nemzet!

2019. augusztus 15.
Debrecenben a Boldogasszony kiállítás

Az 50. Debreceni Virágkarnevál augusztus 14-től 21-ig tartó programsorozata szerda délután a Nemzetstratégiai Kutatóintézet BOLDOGASSZONY kiállításának megnyitó ünnepségével vette kezdetét. A Kölcsey Központban sorra került megnyitón részt vett Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke, Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, illetve Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.


2019. augusztus 5.
Kalló László erdélyi festőművész kiállítása

Megnyílt Kalló László erdélyi festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. Ünnepi beszédet mondott Dr. Péti Márton, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, a művészt Józsa Judit kerámiaművész, művészettörténész méltatta.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
augusztus>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria