HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Hírek > Molnár György a Nemzetstratégiai Kutatóintézetben

Molnár György a Nemzetstratégiai Kutatóintézetben

Békéscsabai szakember kapott lehetőséget arra, hogy a miniszterelnök közvetlen irányítása alá tartozó Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) Kárpát-medencei hálózatfejlesztési tevékenységét kialakítsa és irányítása. Molnár György, aki húsz éven át volt a békéscsabai képző központ igazgatója, a felkérést elfogadta, mert úgy látja, hogy az a munka, amit Békéscsabán a kollégáival elindított, most nemzetstratégiai jelentőségűvé válhat.

Molnár György, a csabai eredményeket is felhasználva, olyan stratégián dolgozik, amely a szülőföldön való boldogulást segíti.

Ahogy fogalmazott: nálunk, de a Délvidéktől a Felvidékig, Kárpátaljától a Székelyföldig mindenütt éreztetni kell a magyarsággal, hogy mindnyájan a magyar világ részei vagyunk, és segíteni kell, hogy mindenki ott boldoguljon, ahol él, ahol az otthona van.

– A Türr István Képző és Kutatóintézet Békéscsabai Igazgatósága, illetve annak jogelődje, a Békéscsabai Regionális Képző Központ bizonyos területeken országosan is példa értékű kezdeményezésekkel élt. Április elsejétől vagyok az NSKI Kárpát-medencei hálózatfejlesztésért felelős vezetője, ezzel lehetőséget kaptam arra, hogy amit Békéscsabán az elmúlt húsz évben felépítettünk, azt országos, sőt Kárpát-medencei horizontra emeljük, hiszen feladatom az összefüggő Kárpát-medencei rendszerek, hálózatok létrehozása és ezek összekapcsolása lesz az élet minden területén. A képző központban tudatosan építettük egymásra a képzést, a fejlesztést és a Kárpát-medencei hálózatunk építését, ez most a miniszterelnök által irányított, új szervezeti formában kerülhet magasabb szintre – mondta Molnár György, hozzátéve, hogy ez a lehetőség a Békéscsaba és Székelyudvarhely közötti testvérvárosi kapcsolatnak is köszönhető, hiszen az intézet elnökével, Szász Jenővel való kapcsolata még ott kezdődött.

Molnár György, miután húsz évig irányította a hátrányos helyzetű emberek képzésében és a Kárpát-medencei felnőttképzési hálózat kiépítésében élen járó csabai központot, most ezen eredmények felhasználásával egy olyan stratégián dolgozik, amely a szülőföldön való boldogulást segíti. Olyan új, fejlődő, felfutó ágazatokra kívánnak képzési, foglalkoztatási programokat építeni, mint a megújuló energiák, a szolgáltatóipar, valamint az agrár- és vidékfejlesztés. Ezen a három területen az új munkahelyek létrehozásában az egész Kárpát-medence érdekelt.

Békéscsaba vezetése támogatja, hogy városunk legyen a nemzetstratégiai jelentőségű Kárpát-medencei hálózatok munkájának az egyik központja. Ez a jövőben úgy valósulhat meg, hogy az NSKI adja a szakmai és elméleti hátteret, a csabai képző központ kollektívája pedig kibontakoztathatja, átültetheti azt a gyakorlatba, kiemelt projektek, programok formájában. Molnár Györgyre mostantól még szélesebb körű munka hárul, amelyben – mint mondta – továbbra is számít a csabaiakra.

Forrás: Csabai Mérleg Online – Mikóczy Erika

 

Hírek
2019. szeptember 10.
Megnyílt Zászkaliczky Ágnes kiállítása a Kárpát-haza Galériában

Megnyílt Zászkaliczky Ágnes, Bécsben élő magyar festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. A tárlat megnyitó rendezvényén beszédet mondott Molnár Miklós, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Elnöki Kabinetjének vezetője, valamint Adorján Attila festőművész.


2019. augusztus 27.
Szent Bertalan napja az erdélyi Széken

1717. augusztus 24-én 600 embert hurcoltak el a tatárok Székről, azóta a népviseletbe öltözött helyiek minden évben három istentiszteletet tartanak az áldozatok emlékére. Az idei, 302. gyászünnep vendége Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke volt.


2019. augusztus 20.
Egy a nemzet!

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
szeptember>>
HKSZCSPSZV
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria