HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Molnár György a Nemzetstratégiai Kutatóintézetben

Molnár György a Nemzetstratégiai Kutatóintézetben

Békéscsabai szakember kapott lehetőséget arra, hogy a miniszterelnök közvetlen irányítása alá tartozó Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) Kárpát-medencei hálózatfejlesztési tevékenységét kialakítsa és irányítása. Molnár György, aki húsz éven át volt a békéscsabai képző központ igazgatója, a felkérést elfogadta, mert úgy látja, hogy az a munka, amit Békéscsabán a kollégáival elindított, most nemzetstratégiai jelentőségűvé válhat.

Molnár György, a csabai eredményeket is felhasználva, olyan stratégián dolgozik, amely a szülőföldön való boldogulást segíti.

Ahogy fogalmazott: nálunk, de a Délvidéktől a Felvidékig, Kárpátaljától a Székelyföldig mindenütt éreztetni kell a magyarsággal, hogy mindnyájan a magyar világ részei vagyunk, és segíteni kell, hogy mindenki ott boldoguljon, ahol él, ahol az otthona van.

– A Türr István Képző és Kutatóintézet Békéscsabai Igazgatósága, illetve annak jogelődje, a Békéscsabai Regionális Képző Központ bizonyos területeken országosan is példa értékű kezdeményezésekkel élt. Április elsejétől vagyok az NSKI Kárpát-medencei hálózatfejlesztésért felelős vezetője, ezzel lehetőséget kaptam arra, hogy amit Békéscsabán az elmúlt húsz évben felépítettünk, azt országos, sőt Kárpát-medencei horizontra emeljük, hiszen feladatom az összefüggő Kárpát-medencei rendszerek, hálózatok létrehozása és ezek összekapcsolása lesz az élet minden területén. A képző központban tudatosan építettük egymásra a képzést, a fejlesztést és a Kárpát-medencei hálózatunk építését, ez most a miniszterelnök által irányított, új szervezeti formában kerülhet magasabb szintre – mondta Molnár György, hozzátéve, hogy ez a lehetőség a Békéscsaba és Székelyudvarhely közötti testvérvárosi kapcsolatnak is köszönhető, hiszen az intézet elnökével, Szász Jenővel való kapcsolata még ott kezdődött.

Molnár György, miután húsz évig irányította a hátrányos helyzetű emberek képzésében és a Kárpát-medencei felnőttképzési hálózat kiépítésében élen járó csabai központot, most ezen eredmények felhasználásával egy olyan stratégián dolgozik, amely a szülőföldön való boldogulást segíti. Olyan új, fejlődő, felfutó ágazatokra kívánnak képzési, foglalkoztatási programokat építeni, mint a megújuló energiák, a szolgáltatóipar, valamint az agrár- és vidékfejlesztés. Ezen a három területen az új munkahelyek létrehozásában az egész Kárpát-medence érdekelt.

Békéscsaba vezetése támogatja, hogy városunk legyen a nemzetstratégiai jelentőségű Kárpát-medencei hálózatok munkájának az egyik központja. Ez a jövőben úgy valósulhat meg, hogy az NSKI adja a szakmai és elméleti hátteret, a csabai képző központ kollektívája pedig kibontakoztathatja, átültetheti azt a gyakorlatba, kiemelt projektek, programok formájában. Molnár Györgyre mostantól még szélesebb körű munka hárul, amelyben – mint mondta – továbbra is számít a csabaiakra.

Forrás: Csabai Mérleg Online – Mikóczy Erika

 

Hírek
2019. március 18.
Zászlók, ha lengenek… - Díjátadó 2019

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet immár ötödik alkalommal hirdetett rajz- és esszépályázatot a Kárpát-medencében és a világban szétszóratva élő, magukat magyarnak valló óvodások, iskolások és egyetemisták részére. A beérkezett többezer képzőművészeti alkotás, illetve a több mint hetven irodalmi munka közül neves zsűri választotta ki a díjazott alkotásokat. Az ünnepélyes díjátadóra a Várkert Bazárban került sor március 16-án, a magyar címer és zászló ünnepnapján.


2019. március 11.
Rajz- és esszépályázat 2019 – munkában a zsűri

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – amely küldetéséből eredően az emléknaphoz kapcsolódó ünnepségek és események szervezésében kiemelt feladatot vállal – immár ötödik alkalommal hirdetett pályázatot a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára.


2019. március 5.
VI. Budapesti Székely Bál

A keresztényi segítségnyújtás legfőbb mérvadója a szeretet, amely a jótetteket is vezérli. A VI. Budapesti Székely Bál kedvezményezettjei -  a marosvásárhelyi Szent Erzsébet Társulás, az oklándi unitárius közösség, a szovátai Kodály Zoltán Gyermekkórus, valamint a derceni Református Gyülekezet – idén egy-egy millió forinttal többől végezhetik áldásos tevékenységüket.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
március>>
HKSZCSPSZV
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria