HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > Megnyílt az átányi Aranykalász Tésztaüzem 

Megnyílt az átányi Aranykalász Tésztaüzem

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet kutatási terepének számító dél-hevesi Átány községben – az önfenntartást segítő fejlesztés eredményeként – 2014. december 19-én ünnepélyes keretek között átadták a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal támogatásával, a Darányi Ignác terv keretében megvalósuló Aranykalász Tésztaüzemet.

A családi kisvállalkozás vezetője, ifj. Jámbor Dénes rávilágított, hogy a megvalósult beruházás munkahelyeket teremt, továbbá a helyben megtermelt alapanyagok felhasználásával is hozzájárul a település és a térség fejlesztéséhez. Nyitrai Zsolt, Átány Község Országgyűlési képviselője üdvözölte a beruházást, hiszen véleménye szerint ma hazánkban a legfontosabb tennivaló az új munkahelyek létesítése, illetve a régiek megőrzése.

Megnyílt az átányi Aranykalász Tésztaüzem

A vidékfejlesztés továbbra is stratégiai fontosságú terület. Eddig 14 ezer pályázatot bíráltak el a Darányi Ignác Terv keretében. Az új fejlesztési ciklusban a Vidékfejlesztési Program keretében elsősorban új munkahelyek létesítését, régi munkahelyek megtartását, az állattenyésztést, a zöldség- és gyümölcstermesztést, valamint az ehhez kapcsolódó feldolgozóipar fejlesztését kívánja támogatni a kormány, erre 1200 milliárd forint áll majd rendelkezésre – mondta a képviselő.

 Megnyílt az átányi Aranykalász Tésztaüzem

Dr. Bali János, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet kutatási igazgatóhelyettese beszédében kiemelte, hogy a Kárpát-medence hátrányos helyzetű, falusi közösségei számára két út kínálkozik az önfenntartás erősítésére, s közvetve a szülőföldön való megmaradás biztosítására, amely kiemelt nemzetstratégiai feladat. Egyrészt, ha a település önkormányzata egyfajta „falugazdaságot” létrehozva, különféle közmunkaprogramokon keresztül maga is integrálja az agrárgazdaságba bevonható lakosokat – ami már komoly eredményeket mutat a településen – másrészt, a helyi kis- és középvállalkozások létrehozása. Dr. Bali János továbbá kihangsúlyozta, hogy a kisgazdaságok, kisüzemek termékeinek fogyasztásával az emberek nem pusztán a vállalkozást erősítik, hanem a jó minőségű, helyi alapanyagokból készült termékeik a környezet- és egészségtudatosabb táplálkozást is szolgálják.

A köszöntőket követően Ferenczfi Zoltán református lelkész megáldotta az épületet, majd Nyitrai Zsolt, Dr. Bali János és ifj. Jámbor Dénes elvágva az avatószalagot, hivatalosan is megnyitotta az üzemet.

Hírek
2020. augusztus 4.
Új nemzetépítő lehetőség Kárpát-medencére kiterjedő gazdaságfejlesztési összefogással

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-medencei Hálózatfejlesztési Igazgatósága az elmúlt öt évben feltárta és előkészítette egy új nemzeti gazdasági ágazat felépítésének lehetőségét.


2020. július 30.
Elindult a Kárpát-haza Statisztikák

2020. július 21.
KONFERENCIA FELHÍVÁS

összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria