HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Hírek > Megjelent a Csíksomlyó Magazin 2015. évi ...

Megjelent a Csíksomlyó Magazin 2015. évi lapszáma

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet és az Excenter-Demo Stúdió Kft. közös kiadásában megjelent a Csíksomlyó Magazin 2015. évi lapszáma.

A magazin 72 oldalán keresztül változatos és színvonalas írások foglalkoznak a csíksomlyói Mária-év lelkiségével és a kegyszobor 500. évfordulójához kapcsolódó kezdeményezésekkel.

 

Kiemelt témaként jelenik meg a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Galériája szervezésében megvalósuló Boldogasszony-vándorkiállítás, melynek keretei között a Kárpát-medence és a diaszpóra ötvenöt kiemelkedő kortárs magyar művésze más-más megközelítésből mutatja be Szűz Mária és a magyarság kapcsolatát, a Boldogasszony-képhez fűződő viszonyát. Több alkotó is bemutatja a tárlatra készített munkáját a lap hasábjain keresztül.

 

Kövér László, az Országgyűlés elnöke személyes székelyföldi kötődéseit és a csíksomlyói pünkösdi búcsúval kapcsolatos tapasztalatait osztja meg az olvasókkal. Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke a Boldogasszony kiállítás lelki küldetését, valamint az Intézet gondozásában megjelent „Márton Áron erdélyi püspök élete és munkássága” című kötetet mutatja be a vele készült interjún keresztül. Jankovics Marcell Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, a Nemzet Művésze, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke az MMA küldetéséről és a művészetében jelen lévő hitről vall.  

 

Megjelent a Csíksomlyó Magazin 2015. évi lapszáma

Hírek
2019. október 7.
Az aradi vértanúkra emlékezett a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Az aradi vértanúkra emlékeztek a Nemzetstratégiai Kutatóintézet dolgozói pénteken. Az NSKI székházában megkoszorúzták Nagysándor József domborművét, valamint lerótták tiszteletüket a Batthyány-örökmécsesnél is.


2019. október 7.
Tizenhét magyart avattak tiszteletbeli székellyé Oklándon

Tizenhét személy kapta meg a Tiszteletbeli Székely címet szombaton az oklándi unitárius templomban tartott istentiszteleten, ahol a felújított orgonát is felszentelték. Az ünnepség felszólalói a magyar nemzet összetartozásának és összefogásának fontosságát hangsúlyozták.


2019. október 7.
Kövér László: Székelyföldnek történelmi kárpótlás jár Budapestről és Bukarestből egyaránt

Kövér László szerint Székelyföldnek és a székelységnek történelmi kárpótlás jár Budapestről és Bukarestből egyaránt. Az Országgyűlés elnöke Székelyudvarhelyen beszélt erről szombaton, a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ (SZÉK) felújított épületének avatóünnepségén.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
október>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria