HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Megalakult a Kárpát-medencei Turizmus Egyesület

Megalakult a Kárpát-medencei Turizmus Egyesület

Augusztus 30-án az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban megalakult a Kárpát-medencei Turizmus Egyesület. Az alapító tagok valójában évek óta zajló együttműködésének keretet adó szervezet célja elsősorban a magyarlakta térségek turizmusának fejlesztése a Kárpát-medencében.

Mint közleményükben fogalmaznak, az alakuló közgyűlésen – tekintettel arra, hogy az együttműködés már eddig is számos területre, tapasztalatcserére, képzésre stb. kiterjedt az elmúlt években – a résztvevők elsősorban az immár formalizált szervezeti keretekben rejlő lehetőségek kiaknázását vitatták meg. Prioritásként fogalmazódott meg a Kárpát-medence turisztikai kínálatának fejlesztése, elsősorban a térség egészére vagy jelentős részére kiterjedő turisztikai termékek vonatkozásában, illetve ezek piacra vitelének elősegítése. Természetesen az eddigi tapasztalatcserére, képzésre vonatkozó tevékenységek is tovább folytatódnak, várhatóan az új keretek adta lehetőségnek köszönhetően Európai Uniós források bevonásával.

Az egyesület tagjai egy Kárpát-medencei turizmus kutatás megvalósításában már jelenleg is együttműködnek a Nemzetstratégiai Kutatóintézettel, amire a továbbiakban is stratégiai partnerként tekintenek, csakúgy, mint azokra a magánszemélyekre, TDM szervezetekre és vállalkozásokra, akik elkötelezettek a térség, a Kárpát-medence magyarlakta desztinációinak turizmusfejlesztése iránt.

Az egyesület elnökévé Víg Tamást választották. Az elnökség tagjai: Pitó Enikő alelnök (Ópusztaszer), Lázár Roland alelnök (Kehidakustány), Duka Gábor (Karva, Felvidék), Csizmár Sarolta (Beregszász, Kárpátalja), Filep Éva Beregszász, Kárpátalja) és Koza Róbert (Magyarkanizsa, Délvidék).

Az egyesület felügyelőbizottsága: Kertész Péter elnök (Ópusztaszer), Stampf Mariann (Mórahalom) és Gergely Gábor (Makó).

Forrás: turizmus.com

Hírek
2019. március 18.
Zászlók, ha lengenek… - Díjátadó 2019

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet immár ötödik alkalommal hirdetett rajz- és esszépályázatot a Kárpát-medencében és a világban szétszóratva élő, magukat magyarnak valló óvodások, iskolások és egyetemisták részére. A beérkezett többezer képzőművészeti alkotás, illetve a több mint hetven irodalmi munka közül neves zsűri választotta ki a díjazott alkotásokat. Az ünnepélyes díjátadóra a Várkert Bazárban került sor március 16-án, a magyar címer és zászló ünnepnapján.


2019. március 11.
Rajz- és esszépályázat 2019 – munkában a zsűri

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – amely küldetéséből eredően az emléknaphoz kapcsolódó ünnepségek és események szervezésében kiemelt feladatot vállal – immár ötödik alkalommal hirdetett pályázatot a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára.


2019. március 5.
VI. Budapesti Székely Bál

A keresztényi segítségnyújtás legfőbb mérvadója a szeretet, amely a jótetteket is vezérli. A VI. Budapesti Székely Bál kedvezményezettjei -  a marosvásárhelyi Szent Erzsébet Társulás, az oklándi unitárius közösség, a szovátai Kodály Zoltán Gyermekkórus, valamint a derceni Református Gyülekezet – idén egy-egy millió forinttal többől végezhetik áldásos tevékenységüket.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
március>>
HKSZCSPSZV
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria