HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Hírek > Megalakult a Kárpát-medencei Turizmus Egyesület

Megalakult a Kárpát-medencei Turizmus Egyesület

Augusztus 30-án az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban megalakult a Kárpát-medencei Turizmus Egyesület. Az alapító tagok valójában évek óta zajló együttműködésének keretet adó szervezet célja elsősorban a magyarlakta térségek turizmusának fejlesztése a Kárpát-medencében.

Mint közleményükben fogalmaznak, az alakuló közgyűlésen – tekintettel arra, hogy az együttműködés már eddig is számos területre, tapasztalatcserére, képzésre stb. kiterjedt az elmúlt években – a résztvevők elsősorban az immár formalizált szervezeti keretekben rejlő lehetőségek kiaknázását vitatták meg. Prioritásként fogalmazódott meg a Kárpát-medence turisztikai kínálatának fejlesztése, elsősorban a térség egészére vagy jelentős részére kiterjedő turisztikai termékek vonatkozásában, illetve ezek piacra vitelének elősegítése. Természetesen az eddigi tapasztalatcserére, képzésre vonatkozó tevékenységek is tovább folytatódnak, várhatóan az új keretek adta lehetőségnek köszönhetően Európai Uniós források bevonásával.

Az egyesület tagjai egy Kárpát-medencei turizmus kutatás megvalósításában már jelenleg is együttműködnek a Nemzetstratégiai Kutatóintézettel, amire a továbbiakban is stratégiai partnerként tekintenek, csakúgy, mint azokra a magánszemélyekre, TDM szervezetekre és vállalkozásokra, akik elkötelezettek a térség, a Kárpát-medence magyarlakta desztinációinak turizmusfejlesztése iránt.

Az egyesület elnökévé Víg Tamást választották. Az elnökség tagjai: Pitó Enikő alelnök (Ópusztaszer), Lázár Roland alelnök (Kehidakustány), Duka Gábor (Karva, Felvidék), Csizmár Sarolta (Beregszász, Kárpátalja), Filep Éva Beregszász, Kárpátalja) és Koza Róbert (Magyarkanizsa, Délvidék).

Az egyesület felügyelőbizottsága: Kertész Péter elnök (Ópusztaszer), Stampf Mariann (Mórahalom) és Gergely Gábor (Makó).

Forrás: turizmus.com

Hírek
2019. szeptember 10.
Megnyílt Zászkaliczky Ágnes kiállítása a Kárpát-haza Galériában

Megnyílt Zászkaliczky Ágnes, Bécsben élő magyar festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. A tárlat megnyitó rendezvényén beszédet mondott Molnár Miklós, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Elnöki Kabinetjének vezetője, valamint Adorján Attila festőművész.


2019. augusztus 27.
Szent Bertalan napja az erdélyi Széken

1717. augusztus 24-én 600 embert hurcoltak el a tatárok Székről, azóta a népviseletbe öltözött helyiek minden évben három istentiszteletet tartanak az áldozatok emlékére. Az idei, 302. gyászünnep vendége Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke volt.


2019. augusztus 20.
Egy a nemzet!

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
szeptember>>
HKSZCSPSZV
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria