HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > Megalakult a Kárpát-medencei Turizmus Egyesület

Megalakult a Kárpát-medencei Turizmus Egyesület

Augusztus 30-án az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban megalakult a Kárpát-medencei Turizmus Egyesület. Az alapító tagok valójában évek óta zajló együttműködésének keretet adó szervezet célja elsősorban a magyarlakta térségek turizmusának fejlesztése a Kárpát-medencében.

Mint közleményükben fogalmaznak, az alakuló közgyűlésen – tekintettel arra, hogy az együttműködés már eddig is számos területre, tapasztalatcserére, képzésre stb. kiterjedt az elmúlt években – a résztvevők elsősorban az immár formalizált szervezeti keretekben rejlő lehetőségek kiaknázását vitatták meg. Prioritásként fogalmazódott meg a Kárpát-medence turisztikai kínálatának fejlesztése, elsősorban a térség egészére vagy jelentős részére kiterjedő turisztikai termékek vonatkozásában, illetve ezek piacra vitelének elősegítése. Természetesen az eddigi tapasztalatcserére, képzésre vonatkozó tevékenységek is tovább folytatódnak, várhatóan az új keretek adta lehetőségnek köszönhetően Európai Uniós források bevonásával.

Az egyesület tagjai egy Kárpát-medencei turizmus kutatás megvalósításában már jelenleg is együttműködnek a Nemzetstratégiai Kutatóintézettel, amire a továbbiakban is stratégiai partnerként tekintenek, csakúgy, mint azokra a magánszemélyekre, TDM szervezetekre és vállalkozásokra, akik elkötelezettek a térség, a Kárpát-medence magyarlakta desztinációinak turizmusfejlesztése iránt.

Az egyesület elnökévé Víg Tamást választották. Az elnökség tagjai: Pitó Enikő alelnök (Ópusztaszer), Lázár Roland alelnök (Kehidakustány), Duka Gábor (Karva, Felvidék), Csizmár Sarolta (Beregszász, Kárpátalja), Filep Éva Beregszász, Kárpátalja) és Koza Róbert (Magyarkanizsa, Délvidék).

Az egyesület felügyelőbizottsága: Kertész Péter elnök (Ópusztaszer), Stampf Mariann (Mórahalom) és Gergely Gábor (Makó).

Forrás: turizmus.com

Hírek
2020. június 25.
Jankovics Marcell Trianon című kiállításának tárlatvezetésén vettek részt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai

A kiállítás 2020. június 24-én nyílt meg a nagyközönség előtt, ennek apropóján Tóth Norbert, a kiállítás - s egyben a Kárpát-haza Galéria állandó - kurátora tartott tárlatvezetést a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársainak.


2020. június 5.
Trianoni megemlékezések Budapesten és Székelyudvarhelyen

A nemzeti összetartozás erősítése jegyében a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai 2020. június 4-én az I. világháborút lezáró – és a magyar történelem talán legfájóbb eseményének számító – trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulójáról emlékeztek meg Budapesten és Székelyudvarhelyen.


2020. június 4.
Az első világháborút lezáró békeszerződések mai megítélése magyarországi középiskolákban; történelemtanárok és diákok Trianonról – 100 évvel Trianon után

2020. június 4., 16.32 óra. Órára pontosan száz esztendő telt el azóta, hogy Benárd Ágost népjóléti és munkaügyi miniszter és Drasche-Lázár Alfréd párizsi magyar nagykövet kézjegyével látta el az I. világháborút lezáró trianoni békediktátumot. E szerződés alapjaiban változtatta meg a Szent Korona országainak arculatát: új határokat húzva utódállamokat hozott létre, és új politikai alapokra helyezte a magyarság és a Kárpát-medence más népeinek együttélését.


összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria