HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > Megalakult a Felvidéki Önkéntes Tűzoltók Hálózata

Megalakult a Felvidéki Önkéntes Tűzoltók Hálózata

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet kezdeményezésére, a Magyarországi Tűzoltó Szövetség szakmai támogatásával, a Nagykapos és Vidéke Társulás, valamint a Szövetség a Közös Célokért társulás közreműködésével – március 16-án, Nagykaposon, március 18-án pedig Bősön – alakították meg a Felvidéki Önkéntes Tűzoltók Hálózatát. 

Hasonló kezdeményezés Erdélyben, Kárpátalján és Délvidéken is volt már, így Felvidék sem maradhatott ki a sorból. Az alapítók ugyanis már sokszor hangsúlyozták, hogy a Kárpát-medence egy olyan területi egységet alkot, ahol kézenfekvő az ilyen szintű együttműködés, hiszen a tűz és más katasztrófák fenyegetése nem ismer határokat. Egyelőre 35 helyi egyesület és önkormányzat működik együtt, de további partnerek csatlakozása is várható, ugyanis a hálózat részét nem csak önkéntes tűzoltószervezetek képezhetik, hanem szinte bárki, aki szeretné támogatni a munkát, illetve szimpatizál a kezdeményezéssel. A hálózat koordinálását a Csicseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Szlovákiai Tűzoltó Egyesület Dunaszerdahelyi Járási Bizottsága vállalta magára.

Az ünnepélyes alapítási ceremónián a Nemzetstratégiai Kutatóintézetet Molnár György igazgató képviselte, mellette Bősön jelen volt a Magyarországi Tűzoltó Szövetség dandártábornoka, Dobson Tibor is. Az előadók az alakuló hálózat jelentőségét és az ebben rejlő lehetőségek tárházát vázolták fel a megjelenteknek.

Nagykaposon megemlékezést is tartottak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc jegyében, amelynek díszvendége Molnár György, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet igazgatója volt, aki beszédében kifejezte háláját a helyiek felé: „Rendkívül megtisztelő és felemelően örömteli érzés számomra Önökkel együtt emlékezni legnagyobb nemzeti ünnepünkről. Ennek a felemelő érzésemnek az oka, hogy az immár több mint egy évtizedes, közös hálózatépítő szolgálatunk során – melyben példamutató nagykaposi szerepvállalással a Kárpát-medencében élő nemzetrészeink közötti együttműködéseket építjük – számos élményben volt már részem az Önök kedves városában és ezeknek az élményeknek eredményeként ma már otthon érezhetem magam.”

 Forrás: Felvidék.ma

Hírek
2020. augusztus 4.
Új nemzetépítő lehetőség Kárpát-medencére kiterjedő gazdaságfejlesztési összefogással

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-medencei Hálózatfejlesztési Igazgatósága az elmúlt öt évben feltárta és előkészítette egy új nemzeti gazdasági ágazat felépítésének lehetőségét.


2020. július 30.
Elindult a Kárpát-haza Statisztikák

2020. július 21.
KONFERENCIA FELHÍVÁS

összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria