HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > Márton Áron szobrot avattak Balatonalmádiban

Márton Áron szobrot avattak Balatonalmádiban

A város Szent István-napi programsorozatában, csütörtökön délután leplezték le Túri Török Tibor: Márton Áron mellszobrát a „Kézfogás” Európa szoborparkban.

Az alkotást a székelyföldi Tusnádfürdő adományozta Balaton-parti testvérvárosi településének. Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke avatóbeszédében kiemelte Szent István király államalapítói, illetve a kereszténység felvételében szerzett elévülhetetlen érdemeit és párhuzamot vont az ezer évvel később élt erdélyi püspök életével.

 

Valóban erős az a nemzet, amelyik ilyen szellemi és lelki nagyságokat képes „kitermelni” magából, mint amilyen Márton Áron püspök volt, nemcsak erdélyi, hanem Kárpát-medencei viszonylatban egyaránt – hangsúlyozta beszédében a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke. Áron püspök társadalmi tanítását a civil társadalom kisebb mértékben építi be a közgondolkodásba, noha ez az örökség olyan, akár egy iránytű, éppen ezért lényegesen nagyobb hangsúlyra volna érdemes. Hitelesebb tanítást, mint amit a boldog emlékű püspök megfogalmazott, aligha találunk, ráadásul itt van még a közelünkben, néhány évtizeddel előttünk élt, sokan találkoztak vele, emlékeznek rá, ezért is különösen fontos, hogy figyeljünk a szavaira.

 

A laudációt T. Bilibók Géza lelkész, a néhai püspök szellemi és lelki tanítványa osztotta meg a több száz fős hallgatósággal. A székelyföldi küldöttséget Albert Tibor, Tusnádfürdő polgármestere vezette. A rendezvényen közreműködött a Ringató Balaton Táncegyüttes.

 

 Márton Áron szobrot avattak Balatonalmádiban

Hírek
2020. augusztus 4.
Új nemzetépítő lehetőség Kárpát-medencére kiterjedő gazdaságfejlesztési összefogással

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-medencei Hálózatfejlesztési Igazgatósága az elmúlt öt évben feltárta és előkészítette egy új nemzeti gazdasági ágazat felépítésének lehetőségét.


2020. július 30.
Elindult a Kárpát-haza Statisztikák

2020. július 21.
KONFERENCIA FELHÍVÁS

összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria