HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Lezajlott a Margó elnevezésű esettanulmány-készítő verseny ...

Lezajlott a Margó elnevezésű esettanulmány-készítő verseny döntője

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kutatási, Stratégiai és Koordinációs Igazgatóságának öt kollégája (Marelyin Kiss József kutatási referens, Nagy Nóra stratégiai referens, Schwarcz Gyöngyi osztályvezető, Sütő Attila tervezési referens és Tőzsér Anett stratégiai referens) képviselte az intézetet Miskolcon a „Margó” esettanulmány-készítő verseny döntőjén.

A Miskolci Egyetem Világ- és Regionális Gazdaságtan Intézete és az Észak-magyarországi Regionális Kutatásokért Alapítvány (ÉMORKA) immár negyedik alkalommal írta ki magyarországi és a szomszédos országokban lévő felsőoktatási intézményekben tanuló hallgatók számára a versenyt, amelyre 3 fős hallgatói csapatok nevezhetnek periférikus kistérségek vagy települések helyi foglalkoztatási jó gyakorlatait elemző pályamunkájukkal. A rendezvénysorozat célja a hallgatók tudásának elmélyítése, közösségi felelősségtudatának erősítése és tudásuk megmérettetése révén a helyi fejlesztésbe bevonható energiák felerősítése. Az idei évben az NSKI is bekapcsolódott a verseny lebonyolításába az Észak-magyarországi Regionális Kutatásokért Alapítvánnyal kötött együttműködési megállapodás eredményeként.

Schwarcz Gyöngyi, az NSKI osztályvezetője részt vett a beérkezett 15 pályamunka előzetes értékelésében, illetve a miskolci döntőbe jutott hat csapat előadásának zsűrizésében. A kiválóan felkészült egyetemi csapatok színvonalas kiselőadásokat tartottak a kiválasztott térségek, települések foglalkoztatási gyakorlatáról, illetve kreatív és előremutató fejlesztési ötleteket, irányokat fogalmaztak meg a továbblépés irányaként. A barátságos és támogató légkörben zajló versenyt a Szent István Egyetem csapata nyerte meg Nagybörzsönyről szóló munkájával, a második helyet a Debreceni Egyetem, a harmadikat a Babeş-Bólyai Egyetem csapata érdemelte ki. A győztesek az ÉMORKA által felajánlott pénzjutalomban részesültek, illetve minden résztvevő csapat kapott az NSKI kiadványaiból összeállított könyvcsomagot is.

Az esemény zárásaként a jelenlévők a „Margó” esettanulmány-készítő verseny továbbfejlesztéséről, jövőjéről beszélgettek, illetve a győztes pályamunkák megjelentetéséről, utóbbi kérdésben felvetődött a legjobb hat pályamunka önálló kiadványban való kiadásának ötlete, illetve ebben az NSKI lehetséges közreműködése. A közeljövőben az NSKI és az ÉMORKA kidolgozzák az együttműködés további lehetséges lépéseit a helyi gazdaság, helyi fejlesztés fontosságának tudatosítása, a példaadó jó gyakorlatok megismerése és megismertetése témákban.

 

Hírek
2019. március 25.
Az NSKI rajzpályázatának kárpátaljai díjátadó ünnepsége és Szent Korona miniszobor-avatás

Magyarország Ungvári Főkonzulátusa adott otthont a Nemzetstratégiai Kutatóintézet által a magyar zászló és címer emléknapjának megünneplésére kiírt rajz- és esszépályázat hagyományos kárpátaljai díjátadójának. A 2019. március 19-én hagyományos jelleggel megrendezett eseményen huszonnyolc kárpátaljai díjazott vehette át nyereményeit és az elismerő okleveleket. A díjátadót követően a résztvevők felavatták Kolodkó Mihály kárpátaljai szobrászművész Szent Koronát ábrázoló bronz miniszobrát.


2019. március 18.
Zászlók, ha lengenek… - Díjátadó 2019

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet immár ötödik alkalommal hirdetett rajz- és esszépályázatot a Kárpát-medencében és a világban szétszóratva élő, magukat magyarnak valló óvodások, iskolások és egyetemisták részére. A beérkezett többezer képzőművészeti alkotás, illetve a több mint hetven irodalmi munka közül neves zsűri választotta ki a díjazott alkotásokat. Az ünnepélyes díjátadóra a Várkert Bazárban került sor március 16-án, a magyar címer és zászló ünnepnapján.


2019. március 11.
Rajz- és esszépályázat 2019 – munkában a zsűri

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – amely küldetéséből eredően az emléknaphoz kapcsolódó ünnepségek és események szervezésében kiemelt feladatot vállal – immár ötödik alkalommal hirdetett pályázatot a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
március>>
HKSZCSPSZV
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria