HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Lezajlott a Margó elnevezésű esettanulmány-készítő verseny ...

Lezajlott a Margó elnevezésű esettanulmány-készítő verseny döntője

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kutatási, Stratégiai és Koordinációs Igazgatóságának öt kollégája (Marelyin Kiss József kutatási referens, Nagy Nóra stratégiai referens, Schwarcz Gyöngyi osztályvezető, Sütő Attila tervezési referens és Tőzsér Anett stratégiai referens) képviselte az intézetet Miskolcon a „Margó” esettanulmány-készítő verseny döntőjén.

A Miskolci Egyetem Világ- és Regionális Gazdaságtan Intézete és az Észak-magyarországi Regionális Kutatásokért Alapítvány (ÉMORKA) immár negyedik alkalommal írta ki magyarországi és a szomszédos országokban lévő felsőoktatási intézményekben tanuló hallgatók számára a versenyt, amelyre 3 fős hallgatói csapatok nevezhetnek periférikus kistérségek vagy települések helyi foglalkoztatási jó gyakorlatait elemző pályamunkájukkal. A rendezvénysorozat célja a hallgatók tudásának elmélyítése, közösségi felelősségtudatának erősítése és tudásuk megmérettetése révén a helyi fejlesztésbe bevonható energiák felerősítése. Az idei évben az NSKI is bekapcsolódott a verseny lebonyolításába az Észak-magyarországi Regionális Kutatásokért Alapítvánnyal kötött együttműködési megállapodás eredményeként.

Schwarcz Gyöngyi, az NSKI osztályvezetője részt vett a beérkezett 15 pályamunka előzetes értékelésében, illetve a miskolci döntőbe jutott hat csapat előadásának zsűrizésében. A kiválóan felkészült egyetemi csapatok színvonalas kiselőadásokat tartottak a kiválasztott térségek, települések foglalkoztatási gyakorlatáról, illetve kreatív és előremutató fejlesztési ötleteket, irányokat fogalmaztak meg a továbblépés irányaként. A barátságos és támogató légkörben zajló versenyt a Szent István Egyetem csapata nyerte meg Nagybörzsönyről szóló munkájával, a második helyet a Debreceni Egyetem, a harmadikat a Babeş-Bólyai Egyetem csapata érdemelte ki. A győztesek az ÉMORKA által felajánlott pénzjutalomban részesültek, illetve minden résztvevő csapat kapott az NSKI kiadványaiból összeállított könyvcsomagot is.

Az esemény zárásaként a jelenlévők a „Margó” esettanulmány-készítő verseny továbbfejlesztéséről, jövőjéről beszélgettek, illetve a győztes pályamunkák megjelentetéséről, utóbbi kérdésben felvetődött a legjobb hat pályamunka önálló kiadványban való kiadásának ötlete, illetve ebben az NSKI lehetséges közreműködése. A közeljövőben az NSKI és az ÉMORKA kidolgozzák az együttműködés további lehetséges lépéseit a helyi gazdaság, helyi fejlesztés fontosságának tudatosítása, a példaadó jó gyakorlatok megismerése és megismertetése témákban.

 

Hírek
2019. augusztus 15.
Debrecenben a Boldogasszony kiállítás

Az 50. Debreceni Virágkarnevál augusztus 14-től 21-ig tartó programsorozata szerda délután a Nemzetstratégiai Kutatóintézet BOLDOGASSZONY kiállításának megnyitó ünnepségével vette kezdetét. A Kölcsey Központban sorra került megnyitón részt vett Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke, Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, illetve Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.


2019. augusztus 5.
Kalló László erdélyi festőművész kiállítása

Megnyílt Kalló László erdélyi festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. Ünnepi beszédet mondott Dr. Péti Márton, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, a művészt Józsa Judit kerámiaművész, művészettörténész méltatta.


2019. július 25.
KONFERENCIA-FELHÍVÁS: INTERDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA A KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYARSÁG TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI HELYZETÉRŐL

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
augusztus>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria