HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Kárpát-medencei önkéntes tűzoltó hálózat - Több ...

Kárpát-medencei önkéntes tűzoltó hálózat - Több száz külhoni magyar önkéntes tűzoltó egy hálózati ernyő alatt

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Magyar Tűzoltó Szövetség közreműködésével 2014. március 17-én tartotta alakuló ülését a Kárpátaljai Önkéntes Tűzoltó Hálózat; néhány nappal később pedig Szentegyházán ötven székelyföldi önkormányzat kétszáz önkéntes tűzoltója megalakította a Székelyföldi Önkéntes Tűzoltók Hálózatát is.

 

Kárpát-medencei önkéntes tűzoltó hálózat

Szentegyháza, 2014. március 22.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet fontosnak tartja az önkéntes tűzoltók tevékenységét, hiszen munkájuk Magyarországon és a külhonban is alapvetően a magyar emberek és javak védelmét szolgálja. A hálózati együttműködés célja, hogy tűzesetek, árvizek, tömegbalesetek, ipari katasztrófák bekövetkeztekor az önkéntes tűzoltó hálózat tagszervezetei azonnal mozgósíthatók legyenek és a hivatásos egységekkel összehangoltan nyújtsanak segítséget.

A szervezett összefogás veszélyhelyzetben a kölcsönös segítségnyújtást biztosítja. Az együttműködés lehetővé teszi a határon túli tűzmegelőzési, tűz- és kárelhárítási képességek fejlesztését, a feladatok ellátásához szükséges eszközök bővítését, az önkéntes tűzoltók képzését, segíti az utánpótlás nevelést és hozzájárul a tűzoltóhagyományok megőrzéséhez is.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet támogatja valamennyi külhoni régió hasonló törekvéseit. A magyarországi szakmai kapcsolattartás operatív irányítását a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok látja el.

 

Hírek
2019. március 25.
Az NSKI rajzpályázatának kárpátaljai díjátadó ünnepsége és Szent Korona miniszobor-avatás

Magyarország Ungvári Főkonzulátusa adott otthont a Nemzetstratégiai Kutatóintézet által a magyar zászló és címer emléknapjának megünneplésére kiírt rajz- és esszépályázat hagyományos kárpátaljai díjátadójának. A 2019. március 19-én hagyományos jelleggel megrendezett eseményen huszonnyolc kárpátaljai díjazott vehette át nyereményeit és az elismerő okleveleket. A díjátadót követően a résztvevők felavatták Kolodkó Mihály kárpátaljai szobrászművész Szent Koronát ábrázoló bronz miniszobrát.


2019. március 18.
Zászlók, ha lengenek… - Díjátadó 2019

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet immár ötödik alkalommal hirdetett rajz- és esszépályázatot a Kárpát-medencében és a világban szétszóratva élő, magukat magyarnak valló óvodások, iskolások és egyetemisták részére. A beérkezett többezer képzőművészeti alkotás, illetve a több mint hetven irodalmi munka közül neves zsűri választotta ki a díjazott alkotásokat. Az ünnepélyes díjátadóra a Várkert Bazárban került sor március 16-án, a magyar címer és zászló ünnepnapján.


2019. március 11.
Rajz- és esszépályázat 2019 – munkában a zsűri

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – amely küldetéséből eredően az emléknaphoz kapcsolódó ünnepségek és események szervezésében kiemelt feladatot vállal – immár ötödik alkalommal hirdetett pályázatot a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
március>>
HKSZCSPSZV
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria