HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > Interaktív honfoglalás

Interaktív honfoglalás

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet interaktív történelem óra-sorozata újabb erdélyi állomásain tartott előadást és korhű bemutatót a magyar honfoglalás időszakáról a diákoknak Dr. Hildán Csaba régész, történész, egyetemi tanár az Aranyszablya Történelmi Vívóiskola tagjainak közreműködésével.

Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Marosvásárhely és Kolozsvár után december hónapban Temesvár, Arad, Nagyszalonta, Nagyvárad, Nagykároly és Szatmárnémeti iskoláinak diákjai szerezhettek interaktív módon ismereteket a honfoglalás eseményeiről, valamint összefüggéseiről a Kárpát-medence történetében.

Az előadássorozat – melynek decemberi rendezvényén Fráter Olivér elnökhelyettes képviselte a Nemzetstratégiai Kutatóintézetet – célja a közös magyar történelmi múlt élményszerű megismertetése, valamint az organikus nemzettudat kialakítása, a hagyományok és a modern európai körülmények figyelembe vételével.


Az előadást kísérő látványos és élményszerű harci bemutatón a gyerekek közelebbről is szemügyre vehették, sőt – felügyelet mellett – ki is próbálhatták az eszközöket, fegyvereket.

Hírek
2020. augusztus 4.
Új nemzetépítő lehetőség Kárpát-medencére kiterjedő gazdaságfejlesztési összefogással

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-medencei Hálózatfejlesztési Igazgatósága az elmúlt öt évben feltárta és előkészítette egy új nemzeti gazdasági ágazat felépítésének lehetőségét.


2020. július 30.
Elindult a Kárpát-haza Statisztikák

2020. július 21.
KONFERENCIA FELHÍVÁS

összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria