Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírek > Interaktív honfoglalás

Interaktív honfoglalás

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet interaktív történelem óra-sorozata újabb erdélyi állomásain tartott előadást és korhű bemutatót a magyar honfoglalás időszakáról a diákoknak Dr. Hildán Csaba régész, történész, egyetemi tanár az Aranyszablya Történelmi Vívóiskola tagjainak közreműködésével.

Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Marosvásárhely és Kolozsvár után december hónapban Temesvár, Arad, Nagyszalonta, Nagyvárad, Nagykároly és Szatmárnémeti iskoláinak diákjai szerezhettek interaktív módon ismereteket a honfoglalás eseményeiről, valamint összefüggéseiről a Kárpát-medence történetében.

Az előadássorozat – melynek decemberi rendezvényén Fráter Olivér elnökhelyettes képviselte a Nemzetstratégiai Kutatóintézetet – célja a közös magyar történelmi múlt élményszerű megismertetése, valamint az organikus nemzettudat kialakítása, a hagyományok és a modern európai körülmények figyelembe vételével.


Az előadást kísérő látványos és élményszerű harci bemutatón a gyerekek közelebbről is szemügyre vehették, sőt – felügyelet mellett – ki is próbálhatták az eszközöket, fegyvereket.

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Adatvédelmi tájékoztató, Szakmai tevékenység, Impresszum, Hírek, Oldaltérkép, Fotógaléria

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2020