HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Ingyenes érettségi felkészítő három udvarhelyszéki településen

Ingyenes érettségi felkészítő három udvarhelyszéki településen

A program célja, hogy minél több helyi diák diplomát szerezhessen, akik ezáltal könnyebben találhatnak munkát Székelyföldön – közölte Ilyés Orsolya, a projekt koordinátora. Mint mondta, a tavasszal indított hasonló tanfolyamhoz képest a mostani majdnem kétszer annyi ideig fog tartani (55 óra), ezáltal lehetőség nyílik a tananyag részletesebb kielemzésére.

A diákoknak heti egy alkalommal tartanak háromórás előadást, melyből egy órát arra szánnak, hogy a korábban tanultakkal kapcsolatos feladatokat oldjanak meg önállóan a részvevők, tanári felügyelet mellett. „Erre azért van szükség, mert a tanulók többsége nincs hozzászokva az önálló munkához, az érettségin pedig egyedül kell dolgozniuk. A szilencium ideje alatt megoldott feladatokat helyben kiértékelik a tanárok, így azonnali visszajelzést kaphatnak” – fejtette ki Ilyés Orsolya.

Az első néhány alkalommal tanulásmódszertant oktatnak, mivel úgy tapasztalták, hogy a jelentkezők közül sokan nem rendelkeznek ilyenfajta tudással. „Az idei érettségin a legutóbbi programban részt vett diákok hetven-nyolcvan százaléka ment át. Ezt az arányt szeretnénk tovább növelni” – tette hozzá a koordinátor, akitől megtudtuk, jelentkezéskor tudásszintfelmérő tesztet kell kitölteniük a tanulóknak.

A képzéseket Székelyudvarhelyen a MÜTF Oktatási Központban, Szentegyházán a Gábor Áron Líceumban, Székelykeresztúron pedig a Media Team Kft. székhelyén tartják. Jelentkezni december 15-éig lehet, hétköznapokon reggel kilenc és délután négy óra között, az említett helyszíneken. A helyek száma egyébként korlátozott.

 

Forrás: székelyhon.ro

Hírek
2019. április 23.
Kiss Márti felvidéki festőművész alkotásai a Kárpát-haza Galériában

Kiss Márti felvidéki festőművész képeiből nyílt kiállítás a Kárpát-haza Galériában. A megnyitón beszédet mondott Dr. Péti Márton, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, valamint Szakolczay Lajos Széchenyi-díjas író, irodalom- és művészetkritikus.


2019. április 12.
Magyar gyermek magyar iskolába

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet az erdélyi szórványban élő magyarság számára egy fenntartható, rövid, közép és hosszú távon is eredményekkel szolgáló stratégia kidolgozását kezdeményezte. A program célja olyan lehetőségek feltárása, illetve gyakorlatba ültetése, amelyek hozzájárulnak a szórványban élő magyarság identitásvesztésének és asszimilációjának csökkentéséhez, a tendencia megfordításához. Kiemelt cél a szórványban élő magyar emberek megőrzése nemzetünk számára, olyan minta-projektek kidolgozása és gyakorlatba ültetése, melyek által a szórványban élő magyarság számára egyértelművé tehető: értéket jelent, de ugyanakkor lehetőséget is kínál magyar voltuk, identitásuk, nyelvük, kultúrájuk megőrzése, megerősítése, a magyar nemzethez való tartozás nem hátrányt, hanem éppenséggel kitörési pontot jelenthet jövőjük szempontjából.


2019. április 10.
19. Kárpát-medencei Prózafelolvasó Verseny

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Klasszikus Erdélyi Magyar Irodalom Prózafelolvasó Versenyt Kiskunhalason. Az esemény már hat éve – a Nemzetstratégiai Kutatóintézettel való összefogásnak köszönhetően – Kárpát-medencei méretűvé nőtte ki magát.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
április>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria