HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Hírek > Ingyenes érettségi felkészítő három udvarhelyszéki településen

Ingyenes érettségi felkészítő három udvarhelyszéki településen

A program célja, hogy minél több helyi diák diplomát szerezhessen, akik ezáltal könnyebben találhatnak munkát Székelyföldön – közölte Ilyés Orsolya, a projekt koordinátora. Mint mondta, a tavasszal indított hasonló tanfolyamhoz képest a mostani majdnem kétszer annyi ideig fog tartani (55 óra), ezáltal lehetőség nyílik a tananyag részletesebb kielemzésére.

A diákoknak heti egy alkalommal tartanak háromórás előadást, melyből egy órát arra szánnak, hogy a korábban tanultakkal kapcsolatos feladatokat oldjanak meg önállóan a részvevők, tanári felügyelet mellett. „Erre azért van szükség, mert a tanulók többsége nincs hozzászokva az önálló munkához, az érettségin pedig egyedül kell dolgozniuk. A szilencium ideje alatt megoldott feladatokat helyben kiértékelik a tanárok, így azonnali visszajelzést kaphatnak” – fejtette ki Ilyés Orsolya.

Az első néhány alkalommal tanulásmódszertant oktatnak, mivel úgy tapasztalták, hogy a jelentkezők közül sokan nem rendelkeznek ilyenfajta tudással. „Az idei érettségin a legutóbbi programban részt vett diákok hetven-nyolcvan százaléka ment át. Ezt az arányt szeretnénk tovább növelni” – tette hozzá a koordinátor, akitől megtudtuk, jelentkezéskor tudásszintfelmérő tesztet kell kitölteniük a tanulóknak.

A képzéseket Székelyudvarhelyen a MÜTF Oktatási Központban, Szentegyházán a Gábor Áron Líceumban, Székelykeresztúron pedig a Media Team Kft. székhelyén tartják. Jelentkezni december 15-éig lehet, hétköznapokon reggel kilenc és délután négy óra között, az említett helyszíneken. A helyek száma egyébként korlátozott.

 

Forrás: székelyhon.ro

Hírek
2019. szeptember 10.
Megnyílt Zászkaliczky Ágnes kiállítása a Kárpát-haza Galériában

Megnyílt Zászkaliczky Ágnes, Bécsben élő magyar festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. A tárlat megnyitó rendezvényén beszédet mondott Molnár Miklós, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Elnöki Kabinetjének vezetője, valamint Adorján Attila festőművész.


2019. augusztus 27.
Szent Bertalan napja az erdélyi Széken

1717. augusztus 24-én 600 embert hurcoltak el a tatárok Székről, azóta a népviseletbe öltözött helyiek minden évben három istentiszteletet tartanak az áldozatok emlékére. Az idei, 302. gyászünnep vendége Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke volt.


2019. augusztus 20.
Egy a nemzet!

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
szeptember>>
HKSZCSPSZV
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria