HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Hírek > Ifjúságkutatás a Martosi Szabadegyetemen

Ifjúságkutatás a Martosi Szabadegyetemen

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai sátrat vertek a Martosi Szabadegyetemen. A Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 projekt keretén belül a Kutatási, Stratégiai és Koordiánációs Igazgatóság kutatási osztálya kérdőíves felmérést végzett a fesztiválra látogató fiatalok körében.

A diákok nagy csoportokban jöttek a fesztiválra. Akadtak olyanok is, akik egészen a Hármashatártól több száz kilométer távolságból (Perbenyik, Lelesz) érkeztek.

A „Martfeszt kérdőív” a Századvég és az NSKI közös munkájából született, melyet előreláthatólag az egy hét múlva kezdődő Bálványosi Szabadegyetem és Diáktáborban is lekérdeznek. A „martlakók” érdeklődőek és segítőkészek voltak, így több mint kétszázan töltötték ki a kérdőívet.

Ezen felül a fiatalok csapatokat szerveztek és örömmel vettek részt az NSKI munkatársai által vezetett izgalmas vetélkedőkön. A Hungaricum Activity és a Kárpát-medence vaktérképe osztatlan sikert aratott, így a fiatalok szívesen tértek be az NSKI sátrába. A játékok győztesei értékes könyveket vihettek haza.

Hírek
2019. szeptember 10.
Megnyílt Zászkaliczky Ágnes kiállítása a Kárpát-haza Galériában

Megnyílt Zászkaliczky Ágnes, Bécsben élő magyar festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. A tárlat megnyitó rendezvényén beszédet mondott Molnár Miklós, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Elnöki Kabinetjének vezetője, valamint Adorján Attila festőművész.


2019. augusztus 27.
Szent Bertalan napja az erdélyi Széken

1717. augusztus 24-én 600 embert hurcoltak el a tatárok Székről, azóta a népviseletbe öltözött helyiek minden évben három istentiszteletet tartanak az áldozatok emlékére. Az idei, 302. gyászünnep vendége Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke volt.


2019. augusztus 20.
Egy a nemzet!

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
szeptember>>
HKSZCSPSZV
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria