HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Események > I. Kárpát-medencei Mentálhigiénés Hálózatépítő Konferencia

I. Kárpát-medencei Mentálhigiénés Hálózatépítő Konferencia

A Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) 2015. október 2-4. között első alkalommal Berekfürdőn rendezi meg a Kárpát-medencei Mentálhigiénés Hálózatépítő konferenciát. Az eseményt Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára nyitja meg, köszöntőt mond Fráter Olivér az NSKI elnökhelyettese.

A különböző lelki, illetve lelki gyökerű viselkedészavarok sajnálatos módon a Kárpát-medencei magyarságában is széles körben elterjedtek. Az önkárosító magatartásformák, a teljes problémahalmaz mérséklése a nemzeti megújulás záloga. Ehhez elengedhetetlen a közösségükben aktív szakemberek határokon átívelő együttműködése, munkájuk összehangolása.

A kooperáció erősítése mellett fontos továbbá a humán segítői területeken dolgozók szakmai kompetenciájának növelése, ismereteik bővítése. Ezt a célt szolgálja a KRE Kárpát-medencei Magyar Lelki Segítő Szolgálat programja, amely figyelemmel követi és támogatja a lokális mentálhigiénés programokat, valamint a földrajzi és időbeli távolságok áthidalására internetes Forrásközpontot is működtet. A jó gyakorlatok, segítő programok alapgondolatainak megosztása, kölcsönös megismerése olyan hálózatot hoz létre, amely biztosítja a szakmai alapelvek érvényesülését, és az önképzéshez is nagymértékben hozzájárul.

A hálózatépítés fontos állomása a hétvégén Berekfürdőn megrendezendő konferencia, ahová Erdélyből, Felvidékről, Délvidékről és Kárpátaljáról is várnak résztvevőket. A rendezvényt Rétvári Bence, az EMMI miniszterhelyettese nyitja meg, köszöntőt mond Sepsi Enikő a KRE Bölcsészettudományi Karának dékánja, valamint Fráter Olivér az NSKI elnökhelyettese.

A műhelycsoportok és szakmai jó gyakorlatok ismertetése mellett számos előadás várja a szakmai közönséget. Kiemelendő ezek közül az első, melyben Grezsa Ferenc, a KRE Pszichológiai Intézetének adjunktusa a Kárpát-medencei Magyar Lelki Segítő Szolgálat program előzményeiről, jövőbeli terveiről beszél, továbbá Bagdy Emőke professzor asszony előadása, amely az aktuális világban elmagányosodott, elidegenedett egyén hiányállapotait, az ebből való kilábalás lehetőségeit mutatja majd be.

A konferencia közvetlen célja a hálózatépítés folyamatának gyorsítása, olyan működő hálózatok létrehozása, amelyek segítik a Kárpát-medence magyarságának mentális megújulását. Ez minden magyar ember érdeke, úgy materiálisan, mint lelki értelemben.

Kapcsolódó dokumentumok
A konferenciáról bővebben
Hírek
2019. szeptember 10.
Megnyílt Zászkaliczky Ágnes kiállítása a Kárpát-haza Galériában

Megnyílt Zászkaliczky Ágnes, Bécsben élő magyar festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. A tárlat megnyitó rendezvényén beszédet mondott Molnár Miklós, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Elnöki Kabinetjének vezetője, valamint Adorján Attila festőművész.


2019. augusztus 27.
Szent Bertalan napja az erdélyi Széken

1717. augusztus 24-én 600 embert hurcoltak el a tatárok Székről, azóta a népviseletbe öltözött helyiek minden évben három istentiszteletet tartanak az áldozatok emlékére. Az idei, 302. gyászünnep vendége Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke volt.


2019. augusztus 20.
Egy a nemzet!

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
szeptember>>
HKSZCSPSZV
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria