HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Hungarikum Fesztivál Csepelen 

Hungarikum Fesztivál Csepelen

Október 11-én, Budapest 21. kerületében Hungarikum Fesztivált rendeztek az NSKI közreműködésével. A fesztivál célja az értékátörökítés, az ősök által hátrahagyott különlegességeink bemutatása, valamint a nemzeti identitástudat és a nemzeti összetartozás erősítése volt.

Magyarország kormánya két évvel ezelőtt döntött a magyar nemzeti értékek közösségi oltalom alá emeléséről. A hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény értelmében a Hungarikumok Gyűjteményében szereplő találmányok, irodalmi, zenei, nyelvi, népművészeti művek, kiemelkedő személyiségek, az ő életművük; valamint különböző termékek, azok készítési módja; sportelemek, szolgáltatások, őshonos vagy nemesített állatok, növények nemzeti értékét és védelmét speciális tanúsító védjegy is biztosítja.

Azóta a hungarikumok széles körben történő megismertetése, színvonaluk és minőségük folyamatos fenntartása érdekében rengeteg rendezvényt szerveztek országszerte. Október 11-én, Budapest 21. kerületében rendeztek Hungarikum Fesztivált az NSKI közreműködésével. A cél itt is az értékátörökítés, az ősök által hátrahagyott különlegességeink bemutatása, valamint a nemzeti identitástudat és a nemzeti összetartozás erősítése volt.

 Hungarikum Fesztivál Csepelen

„A mai napon Csepelen ünnepelhetjük nemzeti értékeink egyik legfontosabb jelképét, a Hungaricumot. E rendkívüli értéktár kitűnő bizonyítéka a magyarok tehetségének, szorgalmának és bölcs életvezetésének. A Hungaricumok kincsesládája széles sávban mutatja fel mindazokat a szellemi és tárgyi értékeinket, amelyeket eleink itt a Kárpát-hazában létrehoztak vagy feltaláltak. A halasi csipke, az ősi solymászat vagy a táncház-mozgalom éppúgy jelen van ma itt, mint a szemet-szájat gyönyörködtető magyar ételek, nemesített vagy őshonos növények és italok egész sora. Meggyőződésem, hogy ezen nemzeti értékeink védelme jelentős mértékben hozzájárul a nemzeti azonosság- és összetartozás-tudat kialakulásához és annak megszilárdításához. Ezek széles körű hazai és külföldi bemutatása az ország-márka erősítése tekintetében válik a jövőre nézve meghatározó jelentőségűvé.” – hangsúlyozta köszöntő beszédében Fráter Olivér, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese.

 

    Hungarikum Fesztivál Csepelen    Hungarikum Fesztivál Csepelen

       

 

 

Hírek
2019. augusztus 20.
Egy a nemzet!

2019. augusztus 15.
Debrecenben a Boldogasszony kiállítás

Az 50. Debreceni Virágkarnevál augusztus 14-től 21-ig tartó programsorozata szerda délután a Nemzetstratégiai Kutatóintézet BOLDOGASSZONY kiállításának megnyitó ünnepségével vette kezdetét. A Kölcsey Központban sorra került megnyitón részt vett Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke, Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, illetve Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.


2019. augusztus 5.
Kalló László erdélyi festőművész kiállítása

Megnyílt Kalló László erdélyi festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. Ünnepi beszédet mondott Dr. Péti Márton, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, a művészt Józsa Judit kerámiaművész, művészettörténész méltatta.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
augusztus>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria