HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Mécs László Emlékév > Az Emlékév hírei > Három pályázati felhívás Nagykaposon, a Mécs ...

Három pályázati felhívás Nagykaposon, a Mécs László-emlékév kapcsán

Nagykapos. Három pályázatot hirdetett meg alap- és középiskolás diákok számára a Nagykapos és Vidéke Társulás, a nagykaposi Erdélyi János Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola a Nemzetstratégiai Kutatóintézet társszervezésében a Mécs László-emlékév keretében.

Gabri Rudolf, az Ung-vidéki szervezet elnöke lapunknak elmondta, a Mécs László Versmondó Fesztivált 2015. május 29-én tartják a városháza nagytermében. Erre korcsoportok szerint négy kategóriába osztva jelentkezhetnek a gyerekek, akiknek két Mécs-költeményt kell előadniuk. A versenyzőket neves színművészekből és szakemberekből álló zsűri értékeli, és a győztesek részvételével később gálaestet szerveznek. Az alapiskolás diákok számára meghirdették a Mécs László Rajzpályázatot, melyre Mécs László egy versének illusztrációjával, a költő portréjával és különböző tematikus rajzokkal lehet benevezni. A verseny eredményét a Mécs László Versmondó Fesztivál gáláján hirdetik ki, a beküldött pályamunkákból kiállítás nyílik. A Mécs László Esszéíró Pályázatra az alapiskolák felső tagozatos tanulói, valamint középiskolás diákok nevezhetnek, nekik az előre meghatározott témakörök közül választva minimum 2, maximum 3 oldalas munkát kell elkészíteniük. A pályázat eredményét szintén a Mécs-gálán hirdetik ki.

Gabri Rudolf tájékoztatása szerint fölvették a kapcsolatot a pap költő egyik unokaöccsével, Mécs László nemzetközi hírű hegymászóval, aki még ebben a hónapban Nagykaposon tart előadást. A sportember felajánlotta, hogy vezetésével mindhárom pályázat győztesei részt vehetnek a Mécs László Emléktúrán. A meghirdetett versenyekre jelentkezni a hónap végéig lehet, az érdeklődők bővebb felvilágosítást a szervezők honlapjain, egyebek mellett a www.nvt-magyarhaz.eu weboldalon találnak. A Mécs László-emlékév fővédnöke Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.

Forrás: ÚJ SZÓ - Leczo Zoltán

Kapcsolódó anyagok

Pályázatok Mécs Lászlóhoz kötődően - Videoösszeállítás, hírek.sk

 

Mécs László Emlékév
Az Emlékév hírei
Versenyfelhívások
Mécs László Dokumentumportál
Hírek
2019. április 23.
Kiss Márti felvidéki festőművész alkotásai a Kárpát-haza Galériában

Kiss Márti felvidéki festőművész képeiből nyílt kiállítás a Kárpát-haza Galériában. A megnyitón beszédet mondott Dr. Péti Márton, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, valamint Szakolczay Lajos Széchenyi-díjas író, irodalom- és művészetkritikus.


2019. április 12.
Magyar gyermek magyar iskolába

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet az erdélyi szórványban élő magyarság számára egy fenntartható, rövid, közép és hosszú távon is eredményekkel szolgáló stratégia kidolgozását kezdeményezte. A program célja olyan lehetőségek feltárása, illetve gyakorlatba ültetése, amelyek hozzájárulnak a szórványban élő magyarság identitásvesztésének és asszimilációjának csökkentéséhez, a tendencia megfordításához. Kiemelt cél a szórványban élő magyar emberek megőrzése nemzetünk számára, olyan minta-projektek kidolgozása és gyakorlatba ültetése, melyek által a szórványban élő magyarság számára egyértelművé tehető: értéket jelent, de ugyanakkor lehetőséget is kínál magyar voltuk, identitásuk, nyelvük, kultúrájuk megőrzése, megerősítése, a magyar nemzethez való tartozás nem hátrányt, hanem éppenséggel kitörési pontot jelenthet jövőjük szempontjából.


2019. április 10.
19. Kárpát-medencei Prózafelolvasó Verseny

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Klasszikus Erdélyi Magyar Irodalom Prózafelolvasó Versenyt Kiskunhalason. Az esemény már hat éve – a Nemzetstratégiai Kutatóintézettel való összefogásnak köszönhetően – Kárpát-medencei méretűvé nőtte ki magát.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
április>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria