HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Erdő- és vadgazdálkodási hálózati együttműködés a ...

Erdő- és vadgazdálkodási hálózati együttműködés a Kárpát-medencében

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet küldetése a  nemzeti integrációt szolgáló új, XXI. századi megoldások kidolgozása és rendszerbe foglalása, s ennek részeként Kárpát-medencei szintű hálózatfejlesztési együttműködések kezdeményezése. Az erdő- és vadgazdálkodás területe is lehetőséget nyújt Kárpát-medencei hálózatépítésre, uniós fejlesztési projektek előkészítésére.

 

A Küküllő Erdő- és Legelő Magántulajdonosok Szövetsége és a Parajdi Magánerdészet 2014. július 16-17. között, Parajdon „Természetes Erdőfelújítások – a fenntartható gazdálkodás lehetőségei Székelyföldön” címmel regionális konferenciát szervez.

A konferencián részt vesznek a székelyföldi magánerdő és legelő tulajdonosok mellett, a székelyföldi közbirtokosságok képviselői, valamint a magyarországi szakmai és érdekvédelmi szervezetek képviselői is.

A konferencia társszervezője és támogatója a Nemzetstratégiai Kutatóintézet, a rendezvény fővédnöke: Szász Jenő, az NSKI elnöke.

A konferencia lehetőséget teremt a székelyföldi és magyarországi szakemberek közötti szakmai ismeretek átadására, kapcsolatok építésére, a tudás és jó gyakorlatok kölcsönös átadására, valamint a hálózati együttműködés Kárpát-medencei kiterjesztésének megvitatására. A tervezett program részeként műhelymunkára kerül sor, melynek célja egy fejlesztési projektkezdeményezés körvonalazása, és a további tervezési feladatok meghatározása. 

Erdő- és vadgazdálkodási hálózati együttműködés a Kárpát-medencében

A rendezvény előkészítése céljából 2014. május 23-án, pénteken egyeztetésre került sor a Nemzetstratégiai Kutatóintézetben, melynek célja az érintett székelyföldi és magyarországi szakemberek közreműködésével a parajdi konferencia programjának összeállítása, az előadások témáinak meghatározása, az előadók felkérése, egy Kárpát-medencei erdő- és vadgazdálkodási hálózatfejlesztési projekt lehetőségének közös átgondolása.

Hírek
2019. augusztus 20.
Egy a nemzet!

2019. augusztus 15.
Debrecenben a Boldogasszony kiállítás

Az 50. Debreceni Virágkarnevál augusztus 14-től 21-ig tartó programsorozata szerda délután a Nemzetstratégiai Kutatóintézet BOLDOGASSZONY kiállításának megnyitó ünnepségével vette kezdetét. A Kölcsey Központban sorra került megnyitón részt vett Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke, Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, illetve Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.


2019. augusztus 5.
Kalló László erdélyi festőművész kiállítása

Megnyílt Kalló László erdélyi festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. Ünnepi beszédet mondott Dr. Péti Márton, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, a művészt Józsa Judit kerámiaművész, művészettörténész méltatta.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
augusztus>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria