HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Először szerveztek strandvízilabda tornát Székelyudvarhelyen

Először szerveztek strandvízilabda tornát Székelyudvarhelyen

A sportág népszerűsítése volt a célja annak a strandvízilabda tornának, amit a SEPTIMIA Szabadidőközpontban rendeztek hétvégén. A július 18-19-én ragyogó időben megtartott barátságos tornán négy csapat vett részt, a Sportliget S.E. Budapestről, a Transylvanian Owl's és a Mini-Max Sportklub Marosvásárhelyről, valamint az Egri Vízmű S.C. A torna fővédnöke dr. Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja volt.

A rendezvényt Lukács Bence Ákos konzul nyitotta meg, aki beszédében a sport határokon átnyúló és nemzetegyesítést szolgáló erejét hangsúlyozta.

Először szerveztek strandvízilabda tornát Székelyudvarhelyen

Fráter Olivér, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, az esemény megálmodója köszöntőjében elmondta, hogy a torna elsődleges célja a vízilabda sport népszerűsítésén és a sportág magyar eredményeinek bemutatásán túl, a sport területén is megnyilvánuló magyar-magyar együttműködés felmutatása és erősítése volt. 

A torna a helyi közönség programokba történő aktív bevonásával zajlott, hogy a nézőkkel testközelből is megismertessék a vízilabda sportágat, amelyet többségében eddig csak tévében láthattak. Ennek fényében jó volt látni, hogy sok kisgyerek is bekapcsolódott a nekik szervezett játékokba, ahol rövid bemelegítő után edzést, majd egykapus játékot láthattak azok, akik kilátogattak a helyszínre. 

Először szerveztek strandvízilabda tornát Székelyudvarhelyen

A torna bronzmérkőzését a két marosvásárhelyi együttes, a Transylvanian Owl's és a Mini-Max csapata játszotta. Ez utóbbi az előző napi 1:2-es (6:3, 3:6, 5:6) győzelem után, vereséget szenvedett a rutinosabb játékosokból álló Vásárhelyi Baglyoktól, és így a torna IV. helyezését szerezte meg.

A torna döntőjét a két magyarországi együttes játszotta. A csoportmérkőzések során a Sportliget S.E. 2:0-ra (6:4, 6:3) simán verte az Eger csapatát. A döntőben azonban, késhegyig kiélezett szoros küzdelemben, az Egri Vízművek csapata szerezte meg a győzelmet és a döntő szettben 6:5-re, összességében pedig 2:1-re győzte le a fővárosi együttest, megszerezve ezzel az I. Székelyudvarhelyi Strandvízilabda Torna trófeáját.

Először szerveztek strandvízilabda tornát Székelyudvarhelyen

A torna legjobb játékosa 18 lőtt góllal a Sportliget S.E. pólósa, Drágus Richárd lett. A torna legjobb kapusa Simon László, az Egri Vízmű SE. hálóőre lett. A torna legfiatalabb játékosa címet – megosztva – a marosvásárhelyi Mini-Max Sportklub két 13 éves játékosa, Magyary Előd és Kovács Áron kapta.

 Először szerveztek strandvízilabda tornát Székelyudvarhelyen

A díjakat Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke adta át, aki megköszönve a helyszín nyújtotta lehetőséget és a kitűnő szervezést, reményét fejezte ki a torna jövőbeni megrendezésével kapcsolatosan is.

 

Hírek
2019. április 23.
Kiss Márti felvidéki festőművész alkotásai a Kárpát-haza Galériában

Kiss Márti felvidéki festőművész képeiből nyílt kiállítás a Kárpát-haza Galériában. A megnyitón beszédet mondott Dr. Péti Márton, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, valamint Szakolczay Lajos Széchenyi-díjas író, irodalom- és művészetkritikus.


2019. április 12.
Magyar gyermek magyar iskolába

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet az erdélyi szórványban élő magyarság számára egy fenntartható, rövid, közép és hosszú távon is eredményekkel szolgáló stratégia kidolgozását kezdeményezte. A program célja olyan lehetőségek feltárása, illetve gyakorlatba ültetése, amelyek hozzájárulnak a szórványban élő magyarság identitásvesztésének és asszimilációjának csökkentéséhez, a tendencia megfordításához. Kiemelt cél a szórványban élő magyar emberek megőrzése nemzetünk számára, olyan minta-projektek kidolgozása és gyakorlatba ültetése, melyek által a szórványban élő magyarság számára egyértelművé tehető: értéket jelent, de ugyanakkor lehetőséget is kínál magyar voltuk, identitásuk, nyelvük, kultúrájuk megőrzése, megerősítése, a magyar nemzethez való tartozás nem hátrányt, hanem éppenséggel kitörési pontot jelenthet jövőjük szempontjából.


2019. április 10.
19. Kárpát-medencei Prózafelolvasó Verseny

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Klasszikus Erdélyi Magyar Irodalom Prózafelolvasó Versenyt Kiskunhalason. Az esemény már hat éve – a Nemzetstratégiai Kutatóintézettel való összefogásnak köszönhetően – Kárpát-medencei méretűvé nőtte ki magát.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
április>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria