HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Hírek > Elkészült a Kárpát-haza Fejlesztési Koncepció és ...

Elkészült a Kárpát-haza Fejlesztési Koncepció és a Nemzetegyesítés Fejlesztési Programja

A nemzetegyesítés ügye nem más, minthogy összefüggő Kárpát-medencei rendszereket kell építeni az élet valamennyi – az oktatás, a kultúra, a gazdaság és a szociális gondoskodás – területén, fogalmazott Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke szerdán a sajtó munkatársaival folytatott beszélgetésen.

Elkészült a Kárpát-haza Fejlesztési Koncepció és a Nemzetegyesítés Fejlesztési Programja

A külhoni magyar nemzeti közösségek számára a gazdasági fejlődés a szülőföldön maradás kulcsa. Szász Jenő szerint az elmúlt négy év kegyelmi időszak volt a nemzetegyesítés ügyét illetően. A határon túliak azt látják, hogy nagyon sok elvesztegetett esztendő után ebben a periódusban végre megszülettek a nemzetegyesítés közjogi szempontjából legfontosabb törvények, amelyek a Kárpát-medencében élő magyarok közös jövőjét nézve akár alappilléreknek is nevezhetők.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke kiemelte, hogy az országgyűlés által tavaly elfogadott Magyarország fejlesztési koncepciójáról szóló, 2030-ig tekintő dokumentumra építve elkészítették azt a Kárpát-haza Fejlesztési Koncepciót és a Nemzetegyesítés Fejlesztési Programját mely a nemzetpolitika terén az elmúlt négy évben lerakott stabil jogalkotási alapok után a kereteket és a hétköznapok konkrét feladatait tartalmazzák. A vitaanyagot a következő hónapokban megtárgyalják a határon túli magyar szervezetek szakértőivel és azután terjesztik a kormány elé.

Elkészült a Kárpát-haza Fejlesztési Koncepció és a Nemzetegyesítés Fejlesztési Programja

Szász Jenő ezzel megerősítette Kövér László, az Országgyűlés elnökének szavait, aki a nemzeti összetartozás bizottság ünnepélyes alakuló ülésén arról beszélt, „korszakhatárhoz érkeztünk” a nemzetpolitika területén, a szimbolikus lépések után a kevésbé látványos, innovációt és jelentős forrásokat igénylő, gyakorlati aprómunka következik.

Kapcsolódó anyagok:

Interjú Szász Jenővel | Kossuth Rádió - 180 perc | 2014. május 29.

 

Videoösszefoglaló a Nemzetstratégiai Kutatóintézet sajtótájékoztatójáról | 2014. május 28.
Forrás: PolgárPortál

Hírek
2019. szeptember 10.
Megnyílt Zászkaliczky Ágnes kiállítása a Kárpát-haza Galériában

Megnyílt Zászkaliczky Ágnes, Bécsben élő magyar festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. A tárlat megnyitó rendezvényén beszédet mondott Molnár Miklós, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Elnöki Kabinetjének vezetője, valamint Adorján Attila festőművész.


2019. augusztus 27.
Szent Bertalan napja az erdélyi Széken

1717. augusztus 24-én 600 embert hurcoltak el a tatárok Székről, azóta a népviseletbe öltözött helyiek minden évben három istentiszteletet tartanak az áldozatok emlékére. Az idei, 302. gyászünnep vendége Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke volt.


2019. augusztus 20.
Egy a nemzet!

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
szeptember>>
HKSZCSPSZV
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria