Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírek > Elkészült a Kárpát-haza Fejlesztési Koncepció és ...

Elkészült a Kárpát-haza Fejlesztési Koncepció és a Nemzetegyesítés Fejlesztési Programja

A nemzetegyesítés ügye nem más, minthogy összefüggő Kárpát-medencei rendszereket kell építeni az élet valamennyi – az oktatás, a kultúra, a gazdaság és a szociális gondoskodás – területén, fogalmazott Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke szerdán a sajtó munkatársaival folytatott beszélgetésen.

Elkészült a Kárpát-haza Fejlesztési Koncepció és a Nemzetegyesítés Fejlesztési Programja

A külhoni magyar nemzeti közösségek számára a gazdasági fejlődés a szülőföldön maradás kulcsa. Szász Jenő szerint az elmúlt négy év kegyelmi időszak volt a nemzetegyesítés ügyét illetően. A határon túliak azt látják, hogy nagyon sok elvesztegetett esztendő után ebben a periódusban végre megszülettek a nemzetegyesítés közjogi szempontjából legfontosabb törvények, amelyek a Kárpát-medencében élő magyarok közös jövőjét nézve akár alappilléreknek is nevezhetők.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke kiemelte, hogy az országgyűlés által tavaly elfogadott Magyarország fejlesztési koncepciójáról szóló, 2030-ig tekintő dokumentumra építve elkészítették azt a Kárpát-haza Fejlesztési Koncepciót és a Nemzetegyesítés Fejlesztési Programját mely a nemzetpolitika terén az elmúlt négy évben lerakott stabil jogalkotási alapok után a kereteket és a hétköznapok konkrét feladatait tartalmazzák. A vitaanyagot a következő hónapokban megtárgyalják a határon túli magyar szervezetek szakértőivel és azután terjesztik a kormány elé.

Elkészült a Kárpát-haza Fejlesztési Koncepció és a Nemzetegyesítés Fejlesztési Programja

Szász Jenő ezzel megerősítette Kövér László, az Országgyűlés elnökének szavait, aki a nemzeti összetartozás bizottság ünnepélyes alakuló ülésén arról beszélt, „korszakhatárhoz érkeztünk” a nemzetpolitika területén, a szimbolikus lépések után a kevésbé látványos, innovációt és jelentős forrásokat igénylő, gyakorlati aprómunka következik.

Kapcsolódó anyagok:

Interjú Szász Jenővel | Kossuth Rádió - 180 perc | 2014. május 29.

 

Videoösszefoglaló a Nemzetstratégiai Kutatóintézet sajtótájékoztatójáról | 2014. május 28.
Forrás: PolgárPortál

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Adatvédelmi tájékoztató, Szakmai tevékenység, Impresszum, Hírek, Oldaltérkép, Fotógaléria

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2020