HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Hírek > „Dobbal nem lehet verebet fogni”

„Dobbal nem lehet verebet fogni”

2015. május 5-én Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke Bárdos András vendége volt a Story4 csatorna 7/24 című hírműsorában. Az NSKI vezetője azokat az utóbbi időben szárnyra kapott híreszteléseket cáfolta, miszerint „nem tartja szerencsésnek, ha újságírók az intézet munkája felől érdeklődnek.”

Elmondása szerint a világon bárhol, így Magyarországon is – nemzeti érdekből – egy döntés-előkészítő, annak megalapozását szolgáló adat vagy adatsor nyilvánosságra hozása nem lehetséges a döntés meghozatala előtt. A Nemzeti Összetartozás Bizottságának meghallgatásán erről esett szó, nem pedig arról, hogy ne nyilatkozna a sajtónak vagy korlátozná az újságírók munkáját. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – amelynek valamennyi munkatársa C-típusú nemzetbiztonsági átvilágításon esik át – tulajdonképpen olyan döntés-előkészítő tanulmányokat is végez a kormány számára, amelyek nemzetbiztonsági adatokat is tartalmaznak, ezért a döntés megszületése előtt ezek nem tartoznak a nyilvánosságra. Az elnök elmondása szerint üdvös lenne, ha minden politikai erő, attól függetlenül, hogy jobb- vagy baloldali értékrendet képvisel, a környező országok példáját szem előtt tartva összefogást tanúsítana ebben a kérdésben.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke úgy véli, hogy a magyarság jövője a Kárpát-medencében és a nagyvilágban szétszóratott tizenötmilliós magyar nemzetben van és közös tervezésre, cselekvésre buzdított minden magyar vagy magyar kultúrkörhöz tartozó embert.

A 7/24 Híradó összeállítását és Bárdos András stúdióbeszélgetését Szász Jenővel alább tekintheti meg.

 

 

Hírek
2019. szeptember 10.
Megnyílt Zászkaliczky Ágnes kiállítása a Kárpát-haza Galériában

Megnyílt Zászkaliczky Ágnes, Bécsben élő magyar festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. A tárlat megnyitó rendezvényén beszédet mondott Molnár Miklós, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Elnöki Kabinetjének vezetője, valamint Adorján Attila festőművész.


2019. augusztus 27.
Szent Bertalan napja az erdélyi Széken

1717. augusztus 24-én 600 embert hurcoltak el a tatárok Székről, azóta a népviseletbe öltözött helyiek minden évben három istentiszteletet tartanak az áldozatok emlékére. Az idei, 302. gyászünnep vendége Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke volt.


2019. augusztus 20.
Egy a nemzet!

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
szeptember>>
HKSZCSPSZV
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria