HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Délvidéki fejlesztési fórum

Délvidéki fejlesztési fórum

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke és munkatársai délvidéki fejlesztési szakértőkkel folytattak párbeszédet a Kárpát-haza Fejlesztési Hálózatról az intézet budapesti székházában. A sorrendben 11. fejlesztési fórummal lezárult az intézet február óta zajló Kárpát-medencei szakmai rendezvénysorozata.

A Kárpát-haza Fejlesztési Hálózat immár 300 regisztrált Kárpát-medencei szakértőből áll. A záró budapesti fórumon negyvennégy délvidéki szakember vett részt a gazdasági és társadalmi élet szinte minden területéről.

Szász Jenő, az NSKI elnöke az intézet célkitűzéseinek bemutatása után átfogó képet vázolt fel a Kárpát-medence magyar közösségeit érintő kihívásokról és a lehetséges megoldásokról. Molnár György, az NSKI Nemzeti Integrációs és Kárpát-medencei Hálózatfejlesztési Igazgatóságának vezetője „A Nemzetegyesítés Fejlesztési Programja a Kárpát-medencében” címmel tartott előadásában részletesen bemutatta az intézet hálózatépítési terveit és fejlesztési programjavaslatait. Ginter Gábor tervező-elemző munkatárs ezután vázolta a program végrehajtásához várhatóan rendelkezésre álló európai uniós forrásokat, majd Suhajda Attila a szakértői hálózat működését segítő informatikai háttér (www.karpat-haza.eu) alkalmazásáról tartott bemutatót a megjelenteknek.

A délvidéki szakértők hozzászólásaikban megerősítették a Kárpát-medencei szintű fejlesztési együttműködés szükségességét és aktív közreműködést ígértek a soron következő szakmai feladatokban.

 

Hírek
2019. március 18.
Zászlók, ha lengenek… - Díjátadó 2019

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet immár ötödik alkalommal hirdetett rajz- és esszépályázatot a Kárpát-medencében és a világban szétszóratva élő, magukat magyarnak valló óvodások, iskolások és egyetemisták részére. A beérkezett többezer képzőművészeti alkotás, illetve a több mint hetven irodalmi munka közül neves zsűri választotta ki a díjazott alkotásokat. Az ünnepélyes díjátadóra a Várkert Bazárban került sor március 16-án, a magyar címer és zászló ünnepnapján.


2019. március 11.
Rajz- és esszépályázat 2019 – munkában a zsűri

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – amely küldetéséből eredően az emléknaphoz kapcsolódó ünnepségek és események szervezésében kiemelt feladatot vállal – immár ötödik alkalommal hirdetett pályázatot a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára.


2019. március 5.
VI. Budapesti Székely Bál

A keresztényi segítségnyújtás legfőbb mérvadója a szeretet, amely a jótetteket is vezérli. A VI. Budapesti Székely Bál kedvezményezettjei -  a marosvásárhelyi Szent Erzsébet Társulás, az oklándi unitárius közösség, a szovátai Kodály Zoltán Gyermekkórus, valamint a derceni Református Gyülekezet – idén egy-egy millió forinttal többől végezhetik áldásos tevékenységüket.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
március>>
HKSZCSPSZV
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria