HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Délvidéki fejlesztési fórum

Délvidéki fejlesztési fórum

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke és munkatársai délvidéki fejlesztési szakértőkkel folytattak párbeszédet a Kárpát-haza Fejlesztési Hálózatról az intézet budapesti székházában. A sorrendben 11. fejlesztési fórummal lezárult az intézet február óta zajló Kárpát-medencei szakmai rendezvénysorozata.

A Kárpát-haza Fejlesztési Hálózat immár 300 regisztrált Kárpát-medencei szakértőből áll. A záró budapesti fórumon negyvennégy délvidéki szakember vett részt a gazdasági és társadalmi élet szinte minden területéről.

Szász Jenő, az NSKI elnöke az intézet célkitűzéseinek bemutatása után átfogó képet vázolt fel a Kárpát-medence magyar közösségeit érintő kihívásokról és a lehetséges megoldásokról. Molnár György, az NSKI Nemzeti Integrációs és Kárpát-medencei Hálózatfejlesztési Igazgatóságának vezetője „A Nemzetegyesítés Fejlesztési Programja a Kárpát-medencében” címmel tartott előadásában részletesen bemutatta az intézet hálózatépítési terveit és fejlesztési programjavaslatait. Ginter Gábor tervező-elemző munkatárs ezután vázolta a program végrehajtásához várhatóan rendelkezésre álló európai uniós forrásokat, majd Suhajda Attila a szakértői hálózat működését segítő informatikai háttér (www.karpat-haza.eu) alkalmazásáról tartott bemutatót a megjelenteknek.

A délvidéki szakértők hozzászólásaikban megerősítették a Kárpát-medencei szintű fejlesztési együttműködés szükségességét és aktív közreműködést ígértek a soron következő szakmai feladatokban.

 

Hírek
2019. augusztus 15.
Debrecenben a Boldogasszony kiállítás

Az 50. Debreceni Virágkarnevál augusztus 14-től 21-ig tartó programsorozata szerda délután a Nemzetstratégiai Kutatóintézet BOLDOGASSZONY kiállításának megnyitó ünnepségével vette kezdetét. A Kölcsey Központban sorra került megnyitón részt vett Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke, Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, illetve Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.


2019. augusztus 5.
Kalló László erdélyi festőművész kiállítása

Megnyílt Kalló László erdélyi festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. Ünnepi beszédet mondott Dr. Péti Márton, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, a művészt Józsa Judit kerámiaművész, művészettörténész méltatta.


2019. július 25.
KONFERENCIA-FELHÍVÁS: INTERDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA A KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYARSÁG TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI HELYZETÉRŐL

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
augusztus>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria