HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Hírek > A Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 ...

A Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 záró beszámolója a KMKF Társadalmi Szervezetek Munkacsoportja ülésén

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet 2014. november 27-én számolt be a Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 projekt eredményeiről a megrendelő Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma Társadalmi Szervezetek Munkacsoportja ülésén.

A Bóna Zoltán és Szávay István társelnökletével zajló eseményen a szomszédos országok magyar politikai pártjainak képviselői mellett – a munkacsoportülés témájához illeszkedő módon – külhoni magyar ifjúsági szervezetek vezetői is részt vettek.

 Az ülésen az NSKI részéről dr. Bali János osztályvezető, a KMI – 2014 projektvezetője mutatta be a kutatást és összegezte a főbb eredményeket, majd Bauer Béla, a Századvég vezető kutatója beszélt a külhoni magyar fiatalok nemzeti identitásának mintázatairól. Az ülés – és egyben a projekt – legnagyobb érdeklődésre számot tartó programpontjának a kutatási eredmények alapján megfogalmazott ifjúságpolitikai fejlesztési javaslatok bizonyultak, melyeket neves külhoni kutatók, pedagógusok, ifjúságügyi szakemberek bevonásával fogalmaztunk meg.

 A KMKF Társadalmi Szervezetek Munkacsoportjának tagjai és a meghívott vendégek egyöntetűen köszönetüket fejezték ki a kutatást gesztoráló NSKI-nak és a projekt valamennyi résztvevőjének.

A munkacsoport konszenzusos döntéssel azt a határozatot hozta, hogy a Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 eredményei alapján megfogalmazott javaslatokra alapozva konkrét stratégiai intézkedések kidolgozása szükséges, melyre felkéri a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárságát.     

 A Nemzetstratégiai Kutatóintézet képviselője hangsúlyozta a munkacsoportülésen, hogy az Intézet továbbra is nyitott a külhoni magyar ifjúságra, tágabban pedig a szülőföldön magyarként való megmaradás nemzetstratégiai célra vonatkozó kutatásokban, projektekben való részvételre.

Hírek
2019. október 7.
Az aradi vértanúkra emlékezett a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Az aradi vértanúkra emlékeztek a Nemzetstratégiai Kutatóintézet dolgozói pénteken. Az NSKI székházában megkoszorúzták Nagysándor József domborművét, valamint lerótták tiszteletüket a Batthiány-örökmécsesnél is.


2019. október 7.
Tizenhét magyart avattak tiszteletbeli székellyé Oklándon

Tizenhét személy kapta meg a Tiszteletbeli Székely címet szombaton az oklándi unitárius templomban tartott istentiszteleten, ahol a felújított orgonát is felszentelték. Az ünnepség felszólalói a magyar nemzet összetartozásának és összefogásának fontosságát hangsúlyozták.


2019. október 7.
Kövér László: Székelyföldnek történelmi kárpótlás jár Budapestről és Bukarestből egyaránt

Kövér László szerint Székelyföldnek és a székelységnek történelmi kárpótlás jár Budapestről és Bukarestből egyaránt. Az Országgyűlés elnöke Székelyudvarhelyen beszélt erről szombaton, a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ (SZÉK) felújított épületének avatóünnepségén.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
október>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria