HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > A Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 ...

A Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 záró beszámolója a KMKF Társadalmi Szervezetek Munkacsoportja ülésén

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet 2014. november 27-én számolt be a Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 projekt eredményeiről a megrendelő Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma Társadalmi Szervezetek Munkacsoportja ülésén.

A Bóna Zoltán és Szávay István társelnökletével zajló eseményen a szomszédos országok magyar politikai pártjainak képviselői mellett – a munkacsoportülés témájához illeszkedő módon – külhoni magyar ifjúsági szervezetek vezetői is részt vettek.

 Az ülésen az NSKI részéről dr. Bali János osztályvezető, a KMI – 2014 projektvezetője mutatta be a kutatást és összegezte a főbb eredményeket, majd Bauer Béla, a Századvég vezető kutatója beszélt a külhoni magyar fiatalok nemzeti identitásának mintázatairól. Az ülés – és egyben a projekt – legnagyobb érdeklődésre számot tartó programpontjának a kutatási eredmények alapján megfogalmazott ifjúságpolitikai fejlesztési javaslatok bizonyultak, melyeket neves külhoni kutatók, pedagógusok, ifjúságügyi szakemberek bevonásával fogalmaztunk meg.

 A KMKF Társadalmi Szervezetek Munkacsoportjának tagjai és a meghívott vendégek egyöntetűen köszönetüket fejezték ki a kutatást gesztoráló NSKI-nak és a projekt valamennyi résztvevőjének.

A munkacsoport konszenzusos döntéssel azt a határozatot hozta, hogy a Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 eredményei alapján megfogalmazott javaslatokra alapozva konkrét stratégiai intézkedések kidolgozása szükséges, melyre felkéri a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárságát.     

 A Nemzetstratégiai Kutatóintézet képviselője hangsúlyozta a munkacsoportülésen, hogy az Intézet továbbra is nyitott a külhoni magyar ifjúságra, tágabban pedig a szülőföldön magyarként való megmaradás nemzetstratégiai célra vonatkozó kutatásokban, projektekben való részvételre.

Hírek
2019. március 18.
Zászlók, ha lengenek… - Díjátadó 2019

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet immár ötödik alkalommal hirdetett rajz- és esszépályázatot a Kárpát-medencében és a világban szétszóratva élő, magukat magyarnak valló óvodások, iskolások és egyetemisták részére. A beérkezett többezer képzőművészeti alkotás, illetve a több mint hetven irodalmi munka közül neves zsűri választotta ki a díjazott alkotásokat. Az ünnepélyes díjátadóra a Várkert Bazárban került sor március 16-án, a magyar címer és zászló ünnepnapján.


2019. március 11.
Rajz- és esszépályázat 2019 – munkában a zsűri

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – amely küldetéséből eredően az emléknaphoz kapcsolódó ünnepségek és események szervezésében kiemelt feladatot vállal – immár ötödik alkalommal hirdetett pályázatot a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára.


2019. március 5.
VI. Budapesti Székely Bál

A keresztényi segítségnyújtás legfőbb mérvadója a szeretet, amely a jótetteket is vezérli. A VI. Budapesti Székely Bál kedvezményezettjei -  a marosvásárhelyi Szent Erzsébet Társulás, az oklándi unitárius közösség, a szovátai Kodály Zoltán Gyermekkórus, valamint a derceni Református Gyülekezet – idén egy-egy millió forinttal többől végezhetik áldásos tevékenységüket.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
március>>
HKSZCSPSZV
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria