HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > A Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 ...

A Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 projekt szakaszzáró stábértekezlete

2014. július 8-án az NSKI dísztermében sor került a KMI-2014 projekt szakaszzáró stábértekezletére.

Június 30-án zárult le a Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 projektjének első szakasza. Beérkeztek a legépelt interjúk és hozzájuk kapcsolódó jelentések, valamint a Nemzetstratégiai Akadémián fellépő kutatók tanulmányai is. Ennek okán 2014. július 8-án az NSKI dísztermében sor került a KMI-2014 projekt szakaszzáró stábértekezletére.

Horkay Nándor a Kutatási, Stratégiai és Koordinációs Igazgatóság vezetője összefoglalta az eddigi hónapok munkáját. Az elmúlt időszakban három konferenciát rendeztek és elkészültek a KMI-2014 projekt első kötetével. A METSZETEK címet viselő kiadvány a Kárpát-haza Szemle immáron hatodik száma, melyben regionális tanulmányok mutatják be a határon túli ifjúság helyzetét és gyűjtik össze az elmúlt évek ifjúságkutatásainak eredményeit, illetve négy tanulmány azokat a gyakorlatokat foglalja össze, melyek a valláshoz, a politikumhoz, az oktatáshoz és magukhoz az ifjúsági szervezetekhez kapcsolódnak.  

Bali János a külhoni ifjúsági szervezetek vezetőivel készített interjúk első tapasztalatait összegezte, majd Marelyin Kiss József vezetésével az őszre tervezett zárókonferencia terveit beszélték meg a résztvevők.

Hírek
2020. június 25.
Jankovics Marcell Trianon című kiállításának tárlatvezetésén vettek részt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai

A kiállítás 2020. június 24-én nyílt meg a nagyközönség előtt, ennek apropóján Tóth Norbert, a kiállítás - s egyben a Kárpát-haza Galéria állandó - kurátora tartott tárlatvezetést a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársainak.


2020. június 5.
Trianoni megemlékezések Budapesten és Székelyudvarhelyen

A nemzeti összetartozás erősítése jegyében a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai 2020. június 4-én az I. világháborút lezáró – és a magyar történelem talán legfájóbb eseményének számító – trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulójáról emlékeztek meg Budapesten és Székelyudvarhelyen.


2020. június 4.
Az első világháborút lezáró békeszerződések mai megítélése magyarországi középiskolákban; történelemtanárok és diákok Trianonról – 100 évvel Trianon után

2020. június 4., 16.32 óra. Órára pontosan száz esztendő telt el azóta, hogy Benárd Ágost népjóléti és munkaügyi miniszter és Drasche-Lázár Alfréd párizsi magyar nagykövet kézjegyével látta el az I. világháborút lezáró trianoni békediktátumot. E szerződés alapjaiban változtatta meg a Szent Korona országainak arculatát: új határokat húzva utódállamokat hozott létre, és új politikai alapokra helyezte a magyarság és a Kárpát-medence más népeinek együttélését.


összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria