HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > A Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 ...

A Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 nyitókonferenciája

2014. június 19-én, csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusának Dísztermében kerül sor a Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 nyitókonferenciájára.

A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának Társadalmi Szervezetek Munkacsoportja 2013. december 12-én, az Országgyűlés épületében tartott ülésén fogalmazta meg a külhoni magyar ifjúság helyzetének feltárására vonatkozó igényt. A cél, tudományos eszközökkel olyan adatok és ismeretek összegyűjtése és feldolgozása, melyek a politikai döntéshozatalban is hasznosíthatóak. A Munka­csoport a kutatási feladatra a Nemzetstratégiai Kutatóintézetet kérte fel. Az NSKI több szervezet bevonásával indította el a Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 (KMI‑2014) elnevezésű projektjét.

A konferenciát Dr. Kövér László, az országgyűlés elnöke nyitja meg. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, Prof. dr. Patyi András  köszöntőjét követően Szász Jenő, az NSKI elnöke a „Nemzetegyesítés felelőssége és lehetősége” címmel tart előadást.

A szakmai program első részeként a modern magyar ifjúságkutatás negyed­százados hagyományáról és a kutatások eredményeiről tartanak előadást a felkért neves előadók. A konferencia délutáni ülésén a külhoni régiók fiataljainak helyzetéről, a körükben végzett kutatások tapasztalatairól beszélnek ismert szakemberek.

Az eseményt a „Fölszállott a páva” ifjú tehetségeinek, külhoni népdalokból, néptáncokból és népzenéből összeállított műsora zárja.

Hírek
2019. március 18.
Zászlók, ha lengenek… - Díjátadó 2019

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet immár ötödik alkalommal hirdetett rajz- és esszépályázatot a Kárpát-medencében és a világban szétszóratva élő, magukat magyarnak valló óvodások, iskolások és egyetemisták részére. A beérkezett többezer képzőművészeti alkotás, illetve a több mint hetven irodalmi munka közül neves zsűri választotta ki a díjazott alkotásokat. Az ünnepélyes díjátadóra a Várkert Bazárban került sor március 16-án, a magyar címer és zászló ünnepnapján.


2019. március 11.
Rajz- és esszépályázat 2019 – munkában a zsűri

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – amely küldetéséből eredően az emléknaphoz kapcsolódó ünnepségek és események szervezésében kiemelt feladatot vállal – immár ötödik alkalommal hirdetett pályázatot a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára.


2019. március 5.
VI. Budapesti Székely Bál

A keresztényi segítségnyújtás legfőbb mérvadója a szeretet, amely a jótetteket is vezérli. A VI. Budapesti Székely Bál kedvezményezettjei -  a marosvásárhelyi Szent Erzsébet Társulás, az oklándi unitárius közösség, a szovátai Kodály Zoltán Gyermekkórus, valamint a derceni Református Gyülekezet – idén egy-egy millió forinttal többől végezhetik áldásos tevékenységüket.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
március>>
HKSZCSPSZV
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria