HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > A Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 ...

A Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 nyitókonferenciája

2014. június 19-én, csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusának Dísztermében kerül sor a Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 nyitókonferenciájára.

A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának Társadalmi Szervezetek Munkacsoportja 2013. december 12-én, az Országgyűlés épületében tartott ülésén fogalmazta meg a külhoni magyar ifjúság helyzetének feltárására vonatkozó igényt. A cél, tudományos eszközökkel olyan adatok és ismeretek összegyűjtése és feldolgozása, melyek a politikai döntéshozatalban is hasznosíthatóak. A Munka­csoport a kutatási feladatra a Nemzetstratégiai Kutatóintézetet kérte fel. Az NSKI több szervezet bevonásával indította el a Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 (KMI‑2014) elnevezésű projektjét.

A konferenciát Dr. Kövér László, az országgyűlés elnöke nyitja meg. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, Prof. dr. Patyi András  köszöntőjét követően Szász Jenő, az NSKI elnöke a „Nemzetegyesítés felelőssége és lehetősége” címmel tart előadást.

A szakmai program első részeként a modern magyar ifjúságkutatás negyed­százados hagyományáról és a kutatások eredményeiről tartanak előadást a felkért neves előadók. A konferencia délutáni ülésén a külhoni régiók fiataljainak helyzetéről, a körükben végzett kutatások tapasztalatairól beszélnek ismert szakemberek.

Az eseményt a „Fölszállott a páva” ifjú tehetségeinek, külhoni népdalokból, néptáncokból és népzenéből összeállított műsora zárja.

Hírek
2019. augusztus 15.
Debrecenben a Boldogasszony kiállítás

Az 50. Debreceni Virágkarnevál augusztus 14-től 21-ig tartó programsorozata szerda délután a Nemzetstratégiai Kutatóintézet BOLDOGASSZONY kiállításának megnyitó ünnepségével vette kezdetét. A Kölcsey Központban sorra került megnyitón részt vett Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke, Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, illetve Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.


2019. augusztus 5.
Kalló László erdélyi festőművész kiállítása

Megnyílt Kalló László erdélyi festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. Ünnepi beszédet mondott Dr. Péti Márton, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, a művészt Józsa Judit kerámiaművész, művészettörténész méltatta.


2019. július 25.
KONFERENCIA-FELHÍVÁS: INTERDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA A KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYARSÁG TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI HELYZETÉRŐL

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
augusztus>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria