HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Hírek > A KMKF üdvözli az ifjúságkutatás eredményeit ...

A KMKF üdvözli az ifjúságkutatás eredményeit és szorgalmazza a Nemzetegyesítési Fejlesztési Program megvalósítását

A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma üdvözli a Nemzetstratégiai Kutatóintézet által végzett külhoni magyar ifjúságkutatást és szorgalmazza a jelentésben megfogalmazott javaslatcsomag, valamint a Nemzetegyesítés Fejlesztési Programjának mielőbbi megvalósítását.

A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma Társadalmi Szervezetek Munkacsoportja felkérésére, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet más szervezetekkel együttműködésben – a külhoni magyar ifjúság helyzetének tudományos eszközökkel történő feltárásával – olyan releváns ismeretek birtokába jutott, amelyek a remények szerint a politikai döntéshozatalban is hasznosíthatóak.

A Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 (KMI-2014) elnevezésű projekt eredményeit a 2014. december 5-én ülésező Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma pozitívan ítélte meg és egyöntetűen szorgalmazta az NSKI jelentésében összefoglalt javaslatok mielőbbi megvalósítását.

A Kárpát-medencei képviselők szintén egyetértettek abban, hogy sürgető szükség van a Kutatóintézet Nemzetegyesítés Fejlesztési Programjának megvalósítására is.

 

A KMKF üdvözli az ifjúságkutatás eredményeit és szorgalmazza a Nemzetegyesítési Fejlesztési Program megvalósítását

Hírek
2019. szeptember 10.
Megnyílt Zászkaliczky Ágnes kiállítása a Kárpát-haza Galériában

Megnyílt Zászkaliczky Ágnes, Bécsben élő magyar festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. A tárlat megnyitó rendezvényén beszédet mondott Molnár Miklós, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Elnöki Kabinetjének vezetője, valamint Adorján Attila festőművész.


2019. augusztus 27.
Szent Bertalan napja az erdélyi Széken

1717. augusztus 24-én 600 embert hurcoltak el a tatárok Székről, azóta a népviseletbe öltözött helyiek minden évben három istentiszteletet tartanak az áldozatok emlékére. Az idei, 302. gyászünnep vendége Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke volt.


2019. augusztus 20.
Egy a nemzet!

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
szeptember>>
HKSZCSPSZV
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria