HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > A KMKF üdvözli az ifjúságkutatás eredményeit ...

A KMKF üdvözli az ifjúságkutatás eredményeit és szorgalmazza a Nemzetegyesítési Fejlesztési Program megvalósítását

A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma üdvözli a Nemzetstratégiai Kutatóintézet által végzett külhoni magyar ifjúságkutatást és szorgalmazza a jelentésben megfogalmazott javaslatcsomag, valamint a Nemzetegyesítés Fejlesztési Programjának mielőbbi megvalósítását.

A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma Társadalmi Szervezetek Munkacsoportja felkérésére, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet más szervezetekkel együttműködésben – a külhoni magyar ifjúság helyzetének tudományos eszközökkel történő feltárásával – olyan releváns ismeretek birtokába jutott, amelyek a remények szerint a politikai döntéshozatalban is hasznosíthatóak.

A Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 (KMI-2014) elnevezésű projekt eredményeit a 2014. december 5-én ülésező Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma pozitívan ítélte meg és egyöntetűen szorgalmazta az NSKI jelentésében összefoglalt javaslatok mielőbbi megvalósítását.

A Kárpát-medencei képviselők szintén egyetértettek abban, hogy sürgető szükség van a Kutatóintézet Nemzetegyesítés Fejlesztési Programjának megvalósítására is.

 

A KMKF üdvözli az ifjúságkutatás eredményeit és szorgalmazza a Nemzetegyesítési Fejlesztési Program megvalósítását

Hírek
2020. június 25.
Jankovics Marcell Trianon című kiállításának tárlatvezetésén vettek részt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai

A kiállítás 2020. június 24-én nyílt meg a nagyközönség előtt, ennek apropóján Tóth Norbert, a kiállítás - s egyben a Kárpát-haza Galéria állandó - kurátora tartott tárlatvezetést a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársainak.


2020. június 5.
Trianoni megemlékezések Budapesten és Székelyudvarhelyen

A nemzeti összetartozás erősítése jegyében a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai 2020. június 4-én az I. világháborút lezáró – és a magyar történelem talán legfájóbb eseményének számító – trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulójáról emlékeztek meg Budapesten és Székelyudvarhelyen.


2020. június 4.
Az első világháborút lezáró békeszerződések mai megítélése magyarországi középiskolákban; történelemtanárok és diákok Trianonról – 100 évvel Trianon után

2020. június 4., 16.32 óra. Órára pontosan száz esztendő telt el azóta, hogy Benárd Ágost népjóléti és munkaügyi miniszter és Drasche-Lázár Alfréd párizsi magyar nagykövet kézjegyével látta el az I. világháborút lezáró trianoni békediktátumot. E szerződés alapjaiban változtatta meg a Szent Korona országainak arculatát: új határokat húzva utódállamokat hozott létre, és új politikai alapokra helyezte a magyarság és a Kárpát-medence más népeinek együttélését.


összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria