HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek >  A fiatalok mezőgazdasági perspektívái a ...

A fiatalok mezőgazdasági perspektívái a Kárpát-medencében

Több mint hetven Kárpát-medencei gazda, mezőgazdasági szakirányon tanuló vagy tanulmányait befejező fiatal vett részt augusztus 7-e és 9-e között A fiatalok mezőgazdasági perspektívái a Kárpát-medencében című háromnapos konferencián Székelykeresztúron. A rendezvényen megnyitó beszédet mondott Molnár Miklós, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöki kabinetvezetője, valamint előadást tartott Csapó György, az NSKI osztályvezetője.

A rendezvény a Keresztúr Térségi Mezőgazdászok Egyesületének és az Udvarhelyszéki Mezőgazdászok Egyesületének közös szervezésévben valósult meg, több szervezet, köztük a Nemzetstratégiai Kutatóintézet partnerségével. Erdélyből, Kárpátaljáról, a Vajdaságból és Magyarországról is érkeztek részvevők. A konferencia a mezőgazdaság jelenlegi és múltbeli helyzetének elemzésére és jövőbeli perspektíváinak felvázolására összpontosított.

 A fiatalok mezőgazdasági perspektívái a Kárpát-medencében

A rendezvényt Dr. Pálffy Zoltán helyi önkormányzati képviselő, Tóth Katalin nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár a Földművelésügyi Minisztérium részéről, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke és a MAGOSZ elnöke, illetve Molnár Miklós, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöki kabinetvezetője nyitotta meg.

 A fiatalok mezőgazdasági perspektívái a Kárpát-medencében

Az előadássorozatot Dr. Torda Márta, a Földművelésügyi Minisztérium Nemzetközi és Kárpát-medencei Kapcsolatok Főosztályának vezetője nyitotta meg, ezt követően Csapó György, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet osztályvezetője, illetve Jakab István is prezentált. Lázár Zoltán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöki kabinetfőnöke a NAK határon átnyúló támogatási lehetőségeiről beszélt. Dr. Ferenczy Ferenc a tej feldolgozásáról és értékesítéséről tartott előadást. A konferencia első napja népzenei esttel zárult, mely keretében a részvevők megkóstolták azokat a helyi jellegzetes ételeket is, melyeket a többiek hoztak származási helyükről.

 A fiatalok mezőgazdasági perspektívái a Kárpát-medencében

A rendezvény második napján a résztvevők a hegyvidéki gazdálkodás új szempontjaiba nyertek betekintést, illetve sikeres növénytermesztési, állattenyésztési és mezőgazdasági termelési kezdeményezéseket ismertek meg. A részvevők olyan fiatal gazdáktól informálódhattak, meríthettek ötleteket, kérdezhettek, akik már sikereket értek el valamelyik területen. Ezt követően a csoport Segesvárra látogatott, ahol a történelmi központot tekintették meg, mely 1999 óta a Világörökség része.

 A fiatalok mezőgazdasági perspektívái a Kárpát-medencében

A rendezvény nemcsak hasznos mezőgazdasági ismeretek asszimilálását, tapasztalatok és jó gyakorlatok megosztását tette lehetővé, hanem együttműködési kapcsolatok kezdeményezését az erdélyi, magyarországi, vajdasági és kárpátaljai gazdaszervezetek között, illetve a Kárpát-medence különböző pontjairól származó és mezőgazdaság iránt érdeklődő fiatalok ismerkedését, egymás kultúrájának megismerését.

 

Hírek
2019. augusztus 20.
Egy a nemzet!

2019. augusztus 15.
Debrecenben a Boldogasszony kiállítás

Az 50. Debreceni Virágkarnevál augusztus 14-től 21-ig tartó programsorozata szerda délután a Nemzetstratégiai Kutatóintézet BOLDOGASSZONY kiállításának megnyitó ünnepségével vette kezdetét. A Kölcsey Központban sorra került megnyitón részt vett Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke, Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, illetve Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.


2019. augusztus 5.
Kalló László erdélyi festőművész kiállítása

Megnyílt Kalló László erdélyi festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. Ünnepi beszédet mondott Dr. Péti Márton, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, a művészt Józsa Judit kerámiaművész, művészettörténész méltatta.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
augusztus>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria