HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Eseményarchívum > VII. Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna

VII. Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna

2016. december 3-4., Székelyudvarhely

VII. Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna

VERSENYKIÍRÁS

A sportesemény szervezői

A versenysorozat főszervezője a Nemzetstratégiai Kutatóintézet, társszervezője a Skelyföldért Társaság.

Célja

A Kárpát-medence magyarsága együvé tartozásának erősítése és Székelyföld autonómia-törekvéseinek támogatása egy olyan rendezvény keretében, amely – maradandó sport- és közösségi élményeken keresztül – a nemzet határokon átívelő újraegyesítését szolgálja.

Kiírás

A december 3-án, szombaton egész nap és 4-én, vasárnap délutánig a Kárpát-haza Labdarúgó Torna égisze alatt lebonyolítandó VII. Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna keretében a hagyományoknak megfelelően két trófea kerül kiírásra:

 • a Székelyföldért Kupa, amelyért a negyven év felettiek (az 1976-ban és azt megelőzően születettek) szállhatnak harcba; valamint
 • az Autonómia Kupa, a tizennyolc év felettiek (az 1998-ban és azt megelőzően születettek) számára.

A nevező csapatok létszámának függvényében ugyanakkor az elmúlt év mintájára további trófeák kiírására is sor kerülhet. A Székelyföldért Kupa küzdelmeibe benevező együttesekben szerepelhet két negyven év alatti, de harmincöt évesnél nem fiatalabb sportember, az Autonómia Kupa harcba szálló csapatokbantetszés szerint - szerepelhetnek negyven év feletti sportemberek is.

Részvételi feltételek

A VII. Székelyföldért Teremlabdarúgó Tornán részt vehetnek a Kárpát-medence bármely országában élő magyar nemzeti közösségekből érkező csapatok, az alábbiak szerint:

 • a csapatok amatőr játékosokból állnak (az érkező országok nagypályás futball és futsal – első három osztályában érvényesen leigazolt sportolók nem vehetnek részt);
 • a csapatok maximális létszáma15 fő, vezetőkkel és kísérőkkel együtt;
 • a mérkőzések parkett borítású pályákon lesznek lebonyolítva, futball labdákkal;
 • a szervezők által megadott határidőig – 2016. november 11. – történő visszaigazolás a benevezésről, amely egyben jelen versenykiírás elfogadását is jelenti.

Fontos

A VII. Székelyföldért Teremlabdarúgó Tornán mindenki – egészségi állapotának ismeretében – saját felelősségére vesz részt. A szervezők a torna helyszínére és teljes időtartamára egy minden beavatkozást lehetővé tevő mentőautóról és annak személyzetéről gondoskodnak, azonban a tornán bekövetkezett bármilyen sérülés vagy baleset további kezelése esetén a résztvevők semmiféle követeléssel nem léphetnek fel a szervezők felé. A résztvevők ugyanakkor elfogadják, hogy a versenyről készült filmen és képanyagon szerepelhetnek és azokért ellenszolgáltatást nem kérhetnek.

A lebonyolítás rendje

A mérkőzések pontos időpontjait és helyszínét, valamint a torna lebonyolítási formáját a sportszakmai versenykiírás fogja tartalmazni, amelyet a benevezett csapatok a torna megkezdése előtt egy héttel elektronikusan, illetve a torna helyszínén papír-alapon is kézhez kapnak. A torna lebonyolítási formáját a jelentkezések lezárása után alakítjuk ki.

A játékvezetés

A szervezők hivatásos játékvezetőket biztosítanak a mérkőzések minél sportszerűbb és igazságosabb lebonyolításáért.

Körülmények

A szervezők szállást, étkezést és – esetenként – útiköltség-hozzájárulást biztosítanak a résztvevő csapatoknak a következők szerint:

  • Szállás: szállodában, kollégiumban és panzióban
   • december 2/3-án, péntekről szombatra, illetve
   • december 3/4-én, szombatról vasárnapra, valamint
   • igény szerint december 4/5-én, vasárnapról hétfőre.
  • Étkezés:
   • december 3-án, szombaton, és 4-én, vasárnap: reggeli a szálláson,
   • december 3-án, szombaton: ebéd és vacsora a torna helyszínén,
   • december 4-én, vasárnap: ebéd a torna helyszínén.

Jelentkezés

Jelentkezni – 2016. november 11-ig – kizárólag a következő e-mail címen lehet: szekelyfoldertfocitorna@gmail.com.

Ezen kívül további információkat találhat a VII. Székelyföldért Teremlabdarúgó Tornáról a Nemzetstratégiai Kutatóintézet honlapján (www.nski.hu) és a sportesemény hivatalos Facebook-oldalán.

Fontos: a csapatok nevezését a jelentkezések sorrendjében fogadjuk el!

Budapest, 2016. október 24.

Hírek
2019. április 23.
Kiss Márti felvidéki festőművész alkotásai a Kárpát-haza Galériában

Kiss Márti felvidéki festőművész képeiből nyílt kiállítás a Kárpát-haza Galériában. A megnyitón beszédet mondott Dr. Péti Márton, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, valamint Szakolczay Lajos Széchenyi-díjas író, irodalom- és művészetkritikus.


2019. április 12.
Magyar gyermek magyar iskolába

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet az erdélyi szórványban élő magyarság számára egy fenntartható, rövid, közép és hosszú távon is eredményekkel szolgáló stratégia kidolgozását kezdeményezte. A program célja olyan lehetőségek feltárása, illetve gyakorlatba ültetése, amelyek hozzájárulnak a szórványban élő magyarság identitásvesztésének és asszimilációjának csökkentéséhez, a tendencia megfordításához. Kiemelt cél a szórványban élő magyar emberek megőrzése nemzetünk számára, olyan minta-projektek kidolgozása és gyakorlatba ültetése, melyek által a szórványban élő magyarság számára egyértelművé tehető: értéket jelent, de ugyanakkor lehetőséget is kínál magyar voltuk, identitásuk, nyelvük, kultúrájuk megőrzése, megerősítése, a magyar nemzethez való tartozás nem hátrányt, hanem éppenséggel kitörési pontot jelenthet jövőjük szempontjából.


2019. április 10.
19. Kárpát-medencei Prózafelolvasó Verseny

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Klasszikus Erdélyi Magyar Irodalom Prózafelolvasó Versenyt Kiskunhalason. Az esemény már hat éve – a Nemzetstratégiai Kutatóintézettel való összefogásnak köszönhetően – Kárpát-medencei méretűvé nőtte ki magát.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
április>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria